CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  
Autor: Marin Radu         Ediţia nr. 741 din 10 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Marin RADU - SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE JOSÉ MANUEL BARROSO
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Barosane Barroso,  
În urmă cu circa trei ani, vă trimiteam câteva scrisori cu conţinut tehnic adresate înaltei funcţii pe care o deţineaţi şi o deţineţi la nivelul UE. După aceste scrisori, am fost obligaţi să vă mai transmitem o scrisoare deschisă prin care ne exprimam nemulţumirea faţă de rezoluţia Dvs. Ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute de un grup de cercetători români, prin care am reuşit să împlinim un vis al lui Jules Verne de transformare a apei în combustibil, v-am adresat rugămintea de a promova această descoperire, în vederea rezolvării problemei energetice şi a problemelor de poluare atât în România, cât şi în Europa. Din păcate, nu aţi înţeles importanţa acestei realizări. Ulterior am aflat că în anul 2010 s-a acordat Premiul Nobel în fizică pentru o descoperire similară – făcută independent şi de grupul de cercetare din România.  
 
Cu sinceritatea care ne caracterizează şi cu respectul cuvenit, vă putem spune că lucrarea elaborată de cercetătorii români are un aport mult mai important la dezvoltarea ştiinţei, aceasta având mai multe elemente de noutate faţă de lucrările laureaţilor Premiului Nobel. Cele menţionate de noi pot fi verificate, întrucât lucrările premiate sunt publicate, iar aplicaţia cercetătorilor români este concretizată prin mai multe invenţii cu protecţie la nivel internaţional.  
 
Tot în acea perioadă, am remis un comunicat de presă în care subliniam aspectul că noi, cei din comunitatea ştiinţifică, suntem în măsură, în orice moment, să venim cu mii de proiecte care să contribuie la absorbţia de fonduri pentru dezvoltarea României şi a Europei, însă modul în care politicienii noştri au negociat aderarea la UE, într-o poziţie ruşinoasă, precum şi condiţiile impuse competitorilor români sunt dintre cele mai oribile cu putinţă. Aceste condiţii ne împiedică să accesăm fondurile pe care Dvs. le fluturaţi prin faţa noastră, încercând să demonstraţi doar că România nu este pregătită să deruleze proiecte de anvergură, opinie pe care o respingem.  
 
Barosane Barroso,  
Se pare că nu ne cunoaşteţi istoria, sufletul, suferinţele şi jertfele poporului român pentru independenţa şi suveranitatea României. Cu certitudine, întrucât de când vă aflaţi la cârma UE aţi reuşit să ne aduceţi într-o situaţie similară perioadei interbelice, să ne lăsaţi fără petrol, gaze şi alte resurse care asigură stabilitatea unui stat. Din disputele politice româneşti am aflat că acceptul aderării Românieie la UE a fost condiţionat de înstrăinarea resurselor naturale de care dispune ţara noastră (s-a făcut un troc).  
 
Bravo, Barosane Barroso!!!  
În acest fel România mea şi a compatrioţilor mei a devenit „suzerană”. Oare este cumva un blestem pe acest popor? Mai nou, după ce ne-aţi obligat să ne înstrăinăm uzinele, fabricile, resursele naturale de care dispune ţara, ne puneţi în pericol şi securitatea energetică şi chiar securitatea naţională, prin obligarea guvernului României de a vinde şi centralele electrice. Prin sistemul financiar creat încercaţi să ne transformaţi în sclavi.  
 
Şi cum starea economică ni se trage de la intrarea în UE, de care nu sunteţi străin, mai nou, Barosane Barroso v-aţi implicat şi în treburile noastre interne. În acest moment, în care poporul român plin de suferinţe şi slugă a capitalului de două parale ajuns în România, nemaiputând suporta trădarea şi încălcarea principiilor înaintaşilor noştri, a încercat prin vot democratic să-şi tranşeze viitorul. Nu este admisibil ca Dvs., indiferent de poziţia pe care o aveţi, să vă implicaţi în aşa măsură încât să vă sprijiniţi favoriţii în detrimentul suferinţelor celor mulţi. Această intervenţie a Dvs. ne face să ne reamintim că Rusia ne-a mai salvat o dată de hrăpăreţii capitalişti care căpuşau România între cele două războaie mondiale. Ne readuce aminte de epoca socialistă (1944-1989), de eroismul nostru pentru construcţia unei noi societăţi, care este din ce în ce mai regretată de majoritatea românilor de bună credinţă.  
 
În numele lui Dumnezeu, trebuie să înţelegeţi că situaţia din România este explozivă, că o parte din ura noastră se va transfera spre Dvs. şi apoi spre Europa. Cu resursele sale naturale cu care a binecuvântat-o bunul Dumnezeu, România poate, în orice moment, să-şi reia dezvoltarea economică fără niciun sprijin financiar extern. Avem tot ce ne trebuie pentru a trăi decent, dacă ne lăsaţi, nu avem nevoie de sclavagismul financiar pe care ni-l impuneţi. De asemenea, nu uitaţi de potenţialul uman şi de inventivitatea românilor. Poate ştiaţi că în România se nasc de două ori mai multe genii decât în oricare alt loc al acestei planete. O mare parte din intelectualii români, prigoniţi în propria ţară, joacă un rol important în economia foarte multor ţări ale lumii.  
 
Barosane Barroso,  
Chiar dacă pentru Dvs. se pare că democraţia înseamnă supunerea poporului român, pentru noi democraţia înseamnă decizie colectivă, libertate, drept la o viaţă decentă, bun simţ, respect şi armonie. Vă rugăm să ne lăsaţi în pace cu sfaturile Dvs., până nu ajungem pătimaşi şi nostalgici în totalitate după epoca socialistă. Nu ne determinaţi să vă atenţionăm că oameni de calibrul Dvs. se găsesc la tot pasul în România. Nu aţi avut o contribuţie atât de importantă la nivelul UE, care să ne impresioneze şi să vă permită să vă împăunaţi aşa de tare la noua conducere a statului român, pe care aţi intimidat-o. Tânăra şi firava conducere a ţării, care luase pulsul intelectualilor, muncitorilor şi ţăranilor, a dorit o întoarcere la statutul de popor suveran, iar Dvs. i-o interziceţi. Nu aveţi acest drept, pentru că, din punct de vedere intelectual, nu ne puteţi întrece şi, mai ales, pentru că nici noi nu vă admitem să ne jalonaţi viaţa la periferia Europei, conform aberaţiilor din concepţiile care vă domină. Într-un cerc al valorilor reale româneşti, v-aţi da seama de capacitatea Dvs. intelectuală, precum şi de locul pe care l-aţi merita în această perioadă.  
 
Prezenţa masivă la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu se datorează şi intervenţiei Dvs., iar votul majoritar exprimat vă vizează de asemenea. Cea mai mare preocupare a Dvs. este demiterea lui Traian Băsescu, în loc să analizaţi cu discernământul cuvenit risipa banului public şi a banilor colectaţi de la ţările din UE. Poate va sosi şi un moment în care Dvs. şi colaboratorii Dvs. va trebui să daţi socoteală celor care, cu foamea în gât, cum este şi poporul român, fac eforturi pentru a vă face pe plac Dvs., marilor corporaţii şi imperiului financiar mondial.  
 
Având în vedere că vă scriu în cunoştinţă de cauză în legătură cu risipirea banului public, în special în activitatea de cercetare, unde promovaţi proiecte de factură tehnică îndoielnică, prin care nu putem ieşi din criza creată, vă rog să meditaţi mai mult la problemele pe care le aveţi în responsabilitate.  
 
Cu speranţa că vă veţi recăpăta liniştea după ce veţi cere scuze poporului român (putându-vă reabilita parţial, după intervenţia Dvs. în România pentru introducerea originalei Dvs. democraţii), şi după ce veţi da curs solicitării noastre de revizuire a normelor de atragere de la UE a fondurilor destinate României, noi vă putem pune la dispoziţie laboratorul de creaţie, pentru a vedea realizările de excepţie ale ştiinţei româneşti. Atunci vă vom putea transmite „sunteţi un democrat, domnule Barroso”. Până la întâlnirea noastră, vă transmit spor la muncă, Barosane Barroso!  
 
Dr.Ing. Marin RADU  
Preşedinte (CNCIR)  
Congresul Naţional al Cercetătorilor şi Inventatorilor din România  
Splaiul Independenţei nr. 202 B, Sector 6, Bucureşti  
Tel/Fax: 021.316.2816  
E-mail: macromol@itcnet.ro  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marin RADU - SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE JOSÉ MANUEL BARROSO / Marin Radu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 741, Anul III, 10 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marin Radu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Radu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!