CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Mărimea contează

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Nepotul către bunic:  

-Bunicule uite, vreau să sar peste şanţul ăsta !  

Bunicul gandi " dacă îi spun că nu poate îl deprim şi îi înfranez spiritul de aventură, în viaţă va deveni temător pesimist şi limitat" pe de altă parte "dacă îi spun că poate şi nu reuşeşte, îmi va reproşa mereu - de ce nu mi-ai spus şi iar va deveni pesimist !"  

Bunicul era în dilemă.  

Nepoţelul insista însă:  

-Bunicule uite, ce zici ? sar peste şantul ăsta ?  

Inţelpciunea îşi făcu apariţia în omul ce trecuse prin multe.  

Hai la mine un pic, îi zise în timp ce se aşeza.  

-Ia loc aici langa mine şi dă-mi să iţi văd eu pantofii !  

-Da ... bunicule eu vreau să sar şanţul !  

-Bine, bine lasă că nu fuge niciunde şantul tău, tot acolo va fi şi mâine.  

Cel mic se aşeză plin de nerăbdare şi începu sa-şi desfacă şireturile.  

Bunicul luă atent pantofii, rând pe rând, se uită lung la ei, apoi la şant şi iar la pantofi după care brusc se uită la nepotul său drag şi spuse:  

-Pantofii tăi sunt prea mici pentru un şant atât de mare !  

Referinţă Bibliografică:
Mărimea contează / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1100, Anul IV, 04 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!