CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

GÂNDURI DESPRE MINE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

M-am născut într-o dimineaţa de iarnă în Cluj, oraş în care nu am locuit prea mult pentru că ursitoarele m-au plimbat prin toată ţara până când au obosit şi m-au lăsat la Tulcea, pe malul Dunării, la umbra unei sălcii să ascult cântecul apei.  

Tot la Dunăre, în Galaţi am terminat facultatea de Mecanică, unde nu mi-a vorbit nimeni de poezie dar am cunoscut marea iubire şi m-am căsătorit într-o zi de mai. Din iubirea noastră au răsărit doi băieţi care ne-au luminat casa şi inimile. Prea multe nu vreau să spun despre mine, viaţa mea este lină, fără urcuşuri şi coborâşuri, fără necazuri dar cu mari bucurii pentru că eu văd în fiecare lucru o bucurie şi-n fiecare răsărit o minune.  

L-am iubit pe Eminescu, ador teii înfloriţi şi nu m-am gândit niciodată că voi scrie poezii.  

Dar…s-a întâmplat într-o zi de toamnă 2008 când ploaia îmi bătea în geam cu degete aurite…  

Debutul meu a fost în antologia “Liră în patru puncte cardinale” volum de poezii selectate de Cristina Ştefan în Cenaclul literar-Cartea tinerilor scriitori, unde am publicat 15 poezii, apoi au urmat antologiile “Vis şi pasiune”, “Amprente temporale”, “Arta sfâşiată”, “Spre tine Doamne” “Poeme hai hui” şi altele, şi volumele personale: “Poeme pentru el”, “Vise prăfuite” “Lasă-mă să cred…”şi „Clipă în rai”.  

Nu mă opresc aici, lucrez deja la volumul 5 „Dialog cu inima” şi atât timp cât respir voi scrie pentru oameni, despre iubire, privind luna, ascultând furtuna, răscolind frunzele căzute, numărând secundele şi iubind iubirea.  

 

Voi scrie poezii cu rimă-mbrăţişată,  

Până când inima-mi va înceta să bată,  

Şi până când acolo-n ceruri vor apune  

Iubirea, luna, toamna… şi un dor anume .  

Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DESPRE MINE / Marilena Velicu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1158, Anul IV, 03 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marilena Velicu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marilena Velicu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!