CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Fâşii de viaţă!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Frumuseţea zilei va căuta întotdeauna îmbrăţişarea nopţii pentru că Ea este aceea care cheamă dorurile noastre, este aceea care rămâne mereu ascunsă privirii noastre, este caeea care doar inima ne poate dezvălui când stăm de vorbă cu noi înşine, dezbrăcaţi de orice mască a zilei care tocmai s-a consumat. Aţi privit vreodată cu inima?!!!  

Ochii sunt de prisos, iar ceea ce contează e doar acea căldură, acea frumuseţe ultimă şi fără de sfârşit pe care o simţi şi o respiri doar cu inima. În inima mea, pot mărturisi fără nici o urmă de tăgadă că s-au adunat multe frumuseţi ale apusului şi am avut parte de explozii nesfârşite ale răsăritului. Între ieri şi azi am încercat mereu să trăiesc fiecare zi ca pe o minune a naşteri sub botezul frumuseţii din zorii fiecărei dimineţi. Am încercat să-mi fac aripi din blândeţe şi din iubire, dar mai ales să pot aduce viaţă în sufletul şi inimile oamenilor.  

Cei care nu mă cunosc îşi spun că am atâta greaţă în mine încât le-ar trebuii un vagon de lămâii ca să stea de vorbă cu mine.  

Din păcate este doar impresia pe care se pare c-o las la prima vedere, sau poate că este doar un scut nevăzut de care nu mă debarasez decât atunci când mă simt în siguranţă, şi de aceea şi impactul de multe ori negativ pe care-l simt cei cu care vin în contact pentru întâia dată.  

Dacă ar avea răbdarea şi chibzuinţa de-a vedea dincolo de armura afişată ar putea lesne constata că de fapt , am sufletul curat ca al unui copil şi încă mai cred în miracole pentru că ele se întâmplă în fiecare clipă, cu condiţia ca ochiul inimii noastre să le poată percepe.  

Ştiu că am sufletul plin de lumina iubirii, a frumuseţii şi a dorului de absolut. Şi mai ştiu că mi-aş dori din tot sufletul să am puterea ca această frumuseţe a sufletului meu să umple şi sufletule voastre însetate de iubire, de frumuseţe şi de pacea atât de mult râvnită de mulţi dintre noi..Sufletul meu este un dor nesfârşit de tine, de tot ceea ce reprezinţi tu ca entitate, ca OM! Uneori oamenii din jurul nostru uită prea repede, că şi noi femeile avem un suflet la fel ca al lor. Dar nu-i nimic, aşa-i în viaţă! Ne ştergem de praf şi mergem mai departe! Timpul le vindecă pe toate până la urmă, nu-i aşa? Ce dacă în loc de suflet avem fâşii ? Poate cuiva o să-i pese într-o zi, şi-o să lege totul la loc, frumos, aproape la fel cum erau înainte! Cine ştie…  

Uneori aceste legături se rup. Dar tu, tu trebuie să fii mereu acolo. Pentru ei! Pentru oameni! Pentru că lumea nu se opreşte când ţie ţi se împrăştie sufletul. Totul este să găseşti în tine puterea de a merge mai departe şi de a face faţă în orice împrejurare, cu orice efort.  

Nu contează! Fie şi cu capul plecat în căutarea fâşiilor care s-au pierdut. Lor trebuie doar să le zâmbeşti mereu pentru că uneori pur şi simplu nu mai poţi să spui nimic, tot ceea ce simţi rămâne în sufletul tău.  

Unii oamenii nu ştiu că pentru clipele lor de îndoială, tu, te-ai târât până la capătul lumii pentru fiecare lacrimă de-a lor, sau c-ai implorat cerul să le mai dea o şansă, iar atunci când şi-au plecat privirea, tu, ai ţinut speranţa în braţe ca să nu se piardă.  

Pentru că, ce este sufletul dacă nu locul acela unde se sedimentează bucuria,împlinirea, tristeţea, dragostea, dezamăgirea, fericirea. Locul unde te simţi acasă, locul unde cauţi liniştea şi pacea, locul unde primeşti pe cineva drag, şi care sângerează şi doare atunci când acest cineva este plecat, sau pleacă din viaţa ta. Locul unde cauţi şi de fiecare dată găseşti altceva...locul unde te simţi înălţat şi doborât de trăirile pe care tremurând, le cercetezi, le experimentezi, le consumi. Sufletul este locul tainic al cunoaşterii , locul în care stai la taifas faţă în faţă cu adevărul , zâmbind amândoi, povestind şi analizând fiecare reacţie pe care ai avut-o.  

Aici nu poţi să te eschivezi! Este ecranul pe care se derulează filmul vieţii tale , scenă după scenă, iar tu, ca un spectator umil şi cuminte stai şi priveşti fără să poţi interveni, fără să poţi sări peste momentele pe care le-ai trăit şi simţit singur, în felul tău, unic!
După ce se va fi încheiat filmul , rămâi multă vreme nemişcat, dureros de nemişcat, apoi cu mişcări încete te apleci să aduni bucăţelele de suflet ce sau împrăştiat în toate direcţiile. Încerci să le reaşezi în aceea formă pe care ştii tu c-o avea sufletul tău în încercarea disperată de a-l reîntregi. Oare vei reuşi ?
 

Căci sufletul este viaţa din noi. Fără suflet nu am exista. Suntem născuţi din aceeaşi ţărână, praf aruncat în ochii existenţei. Suntem suflete pierdute ca florile-n oceane de furtuni. Suntem cruci vii între cer şi pământ.
Aş fi dorit să nu-mi pese de nimeni, dar totuşi mi-a păsat şi încă-mi mai pasă! Noi ne salvăm prin oameni, şi fireşte că ne pierdem tot prin ei.
Ştiu că toţi oamenii pe care i-am cunoscut până acum, şi care m-au iubit, au fost treptele scărilor prin care eu am devenit ceea ce sunt astăzi. Fără ele nu aş fi ajuns astăzi nicăieri. Mi-au întărit de fiecare dată spiritul, chiar dacă uneori simţeam că nu mai am suficientă putere să urc acele trepte. Dar cu perseverenţă şi cu încredere nemărginită în propriile mele puteri şi în bunul Dumnezeu, am reuşit să le urc.  

În fiecare zi Dumnezeu ne dă Soarele, şi de asemenea un moment în care să avem capacitatea de a schimba tot ceea ce ne face nefericiţi.  

Oameni buni, aveţi grijă de sufletul vostru!  

Mariana Dumitrescu  

Bucuresti, 30.04.2014  

Referinţă Bibliografică:
Fâşii de viaţă! / Mariana Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1216, Anul IV, 30 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mariana Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Dumitrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!