CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

ŞI... CÂT O AI DE MARE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

(duminică, 13 mai 2007 la 18:24, este data la care a fost postată această... povestire. Adevărat, nu mai reţin unde, dar... cineva, de fapt câteva persoane, au dorit să o postez aici, deşi, observaţi, este scrisă de multişor poveste! Motivul? Amuzament, sunt sigur!!)  

În urmă cu circa două săptămâni, o forumistă demnă de tot respectul m-a întrebat de ce nu scriu şi despre "întâmplările" din prezent...
Nu am agreat această sugestie din mai multe motive lesne de înţeles. După îndelungi controverse cu mine însumi, am hotărât să scriu un anume ceva, cu multă grijă în a nu da amănunte prin care persoana în cauză ori cunoscuţi/e apropiaţi/e să înţeleagă despre cine este vorba... Simplu, mai ales că persoana în cauză nu foloseşte NET-ul!

Ne-am cunoscut la câteva zile după sărbătorile de iarnă ale anului trecut, într-un loc public, pe vremea în care era zăpadă şi nările se strângeau de ger, pe stradă...
O persoană plăcută la prima vedere, cu suficientă prestanţă şi la propriu şi la figurat, care, fără sa se ascundă, mă privea destul de atent şi cu o curiozitate care mă făcea sa zâmbesc. Am intrat repede în vorbă şi, primind răspuns afirmativ, mi-am permis s-o însoţesc într-o scurtă plimbare.
A fost frumoasă plimbarea prin ninsoare...
Ne-am dat pe gheaţă, ne-am ameninţat cu câţiva bulgari, am glumit si, evident, ne-am analizat pe ascuns, fiecare folosindu-se de tertipurile sale, mai mult sau mai puţin voalate, potrivit experienţei proprii de viaţă.
Era divorţată de câţiva ani buni, mai mulţi decât ai mei ca văduv, astfel că era evidentă dorinţa sa de a se întreţine cât mai mult cu un bărbat. Singura gafă pe care a făcut-o este cea cu privire la statutul meu social. Prea direct, fără introduceri, vădit interesata... Amândoi eram pensionari de câţiva ani, după cum aţi înţeles deja… Cu puţin timp înainte de a ne despărţi, m-a întrebat cât o am de mare!
Am rămas fără replică, în acel moment şi mai apoi i-am răspuns, ca într-o glumă, că se va vedea direct la locul de producţie ! A râs si atât...
Ne-am telefonat de câteva ori şi ne-am întâlnit de două ori până m-a invitat la ea. Locuia singură într-un apartament de două camere, cu confort total şi curăţenie exemplară. Am mers cu mici atenţii. Cel mai mult a impresionat-o un buchet de flori oferit la a doua întâlnire şi mi-a spus ca fostul ei sot i-a oferit flori doar la cununie ! M-am făcut că o cred şi poate că nu minţea. Altfel nu se bucura aşa de mult şi în alte doua ocazii de acest fel...
Insistentă, la fiecare întâlnire mă întreba "cât o am de mare" şi chestia asta m-a deranjat enorm de mult, astfel că m-am hotărât să-i dau satisfacţie pe măsura interesului său, chiar dacă în acel interes am simţit că nu omul din mine, cu defectele şi calităţile pe care nu încercam deloc să le ascund, era în prim plan. Iar acest aspect m-a deranjat atât de mult încât am renunţat, în sinea mea, să mai fiu cinstit în vorbe şi în fapte, în ceea ce o priveşte.

Mi-a fost uşor să o provoc şi să rămân într-o noapte la ea. După toate cele de cuviinţă, am ajuns şi în pat. Dăduse căldură puternică la centrala termică de apartament, vinul îşi făcuse efectul în timp relativ scurt, iar îmbrăţişările si săruturile calculate bine de mine în timp, au condus-o la momentul "relaţii intime".
Nu pot spune că a fost nici prea grozavă, dar nici lipsită de farmec, deşi... se putea mai bine, dacă nu ar fi fost exagerat de languroasă (ceea ce nu se potrivea cu temperamentul său) şi înceată în mişcări. Lipsa de mişcare ori antrenamentul slab sau inexistent, probabil! S-a repetat momentul, după miezul nopţii şi mi-a creat impresia că a început să-i placă, mai ales că a ţinut seama de observaţiile mele, ce mi-au scăpat "întâmplător"...
Înainte de a ne culca, sub pretextul de a lăsa mobilul în afara borsetei pentru a auzi un eventual apel, am lăsat în dezordine conţinutul borsetei, astfel încât cuponul de pensie să-şi lase văzut un colt...
Dimineaţa, pe la 9.00 (!), m-a trezit cu muzica în surdină şi cu câteva săruturi îmbietoare întru-un miros plăcut de cafea proaspătă. Am refuzat tratamentul la pat pentru a merge la baie, dar cu intenţia precisă de a-mi analiza borseta. Cuponul de pensie era mai mult de jumătate în afară ! Am înţeles amabilitatea ei extremă şi invitaţia ulterioară de a ne băga din nou sub aşternuturi...
I-am povestit că am o urgenţă şi m-am scuzat pe motiv ca sunt deja în întârziere. După cafea şi ţigară, m-am îmbrăcat hotărât, anulând toate încercările sale de a mă reţine.
La uşă am întrebat-o, după ce i-am sărutat mâna: "Ei, bine, cum ţi s-a părut, dragă doamnă"?
Răspunsul a venit imediat, acelaşi, din priviri şi din gura întredeschisă, ce aştepta o sărutare: "O, a fost ca lumea! Şi chiar este ca lumea, e bună rău! E mare!"
Am replicat imediat prin altă întrebare: "Care dintre ele"?
Răspunsul nu a mai fost în măsura să mă surprindă, pentru că-l simţisem cu mult timp în urmă: "Pensia, dragă, nu la ea te referi?!"
Mi-am amintit că a ei era de vreo două-trei ori mai mică...
I-am mulţumit pentru ambianţă, pentru efortul depus în timpul nopţii şi i-am spus încet, dar hotărât: "Adio, doamnă dragă!"

... Se cam împlineşte un an de la acel eveniment. Am mai fost confruntat cu acea întrebare, deşi am dovedit, mai întâi, că sunt apt sub alte aspecte mult mai interesante şi de preferat pentru orice femeie care-şi doreşte un bărbat..., mai ales în cazul celor de vârsta a treia.
Hotărât lucru: am să rămân singur, restul vieţii!
Nu din interes am înţeles apropierea bărbat-femeie. Nici la tinereţe. Nu m-am confruntat cu aşa mentalitate, nici acum, după ce am trecut de 60...

NOTĂ :  

Povestirea de mai sus a fost provocată şi de episodul cu titlul "Sex cu Toma Roman Jr. – Statisticianul" din "Jurnalul National"/duminica, 11 februarie 2007. Daca veţi accesa acest titlu în arhiva "JN", veţi găsi câteva comentarii şi încă o povestire a altui forumist.
O blondă forumista de aici, neregăsindu-se în unul din materialele mele postate alaltăieri, mi-a dat ideea revenirii cu aceasta "întâmplare".
Rog toţi cititorii să excludă asemănările cu prietenii/ele care frecventează aceste spaţii virtuale sau altele! Orice coincidenţă este rodul întâmplării!  

Referinţă Bibliografică:
ŞI... CÂT O AI DE MARE / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1215, Anul IV, 29 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!