CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Maria Ciumberică
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bun-găsit, dragul meu prieten!  
 
 
Îmi e destul de greu să vorbesc despre mine; sunt un om simplu, şi, mi-am dus viaţa, aşa cum mi-a fost lăsată de la Dumnezeu. (...)  
 
Mai întâi, mi-am ales părinţii: Ion şi Gherghina, iar ca loc de obârşie, Comuna Gostinu, loc binecuvântat, cu oameni liniştiţi şi muncitori. (...)  
Apoi, timpul, în care m-am hotărât să vin şi să încep „experienţa”: a patra zi de răpciune, cam către apusul soarelui, în a 17-a oră, dintr-o zi de vineri. Nu ştiu dacă tata s-a împăcat abia a doua zi cu ideea că are fată, sau “oficialii” vremii se împiedicau în birocraţie, cert este că din actul meu de naştere, rezultă că “m-am născut mâine” ... Era în anul `64, după cei 1900 care trecuseră... (Şi uite-aşa, m-am trezit cu două zile de naştere...)  
Primul „A” l-am scris la şcoala din comună, (...) iar după 20 de ani, în prima zi a lui Undrea, am spus „Da” în faţa ofiţerului şi în faţa lui Dumnezeu.(...) La 21 de ani, m-am hotărât să am şi cea mai grea meserie – cea de Mamă. Şi nu o dată, ci de trei ori. (...)  
După mai multe rele decât bune, sper ca Timpul să mă lase să mă întorc la prietenii mei de suflet: pana şi hârtia. Şi îi rog să-mi fie alături. Timpul să-mi dea... timp! Pana, să fie mesagerul gândurilor mele pe care să le încredinţeze hârtiei, şi ea, la rându-i să-mi fie duhovnic de aducere-aminte.  
Deci, primeşte-mi sinceritatea; te rog, fii prietenul meu şi lasă-mă să-ţi aştern la picioare... „sufletu-mi transpus în versuri”.  
 
Maria Ciumberică, 08.02.2011  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Maria Ciumberică / Maria Ciumberică : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 395, Anul II, 30 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Maria Ciumberică : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Ciumberică
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!