CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1270 din 23 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Primavara românească în Atlanta
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ca în fiecare an, primavara soşeste în vervă, aşteptată cu bucurie de către românii din Atlanta şi împrejuri, şi nu doar pentru soarele blând şi mugurii multicolori care timid işi fac apariţia: primavara înseamnă un motiv de bucurie pentru întrega comunitate românească care aşteaptă cu nerăbdare cele doua mari evenimente ale comunităţii ortodoxe româneşti din Georgia: Festivalul Romanesc de Primavară organizat de Biserica Sfanta Maria din Dacula şi Festivalul Romanesc de Primavară organizat de Biserica Ortodoxa Română "Sf. Împaraţi Constantin şi Elena" din Lilburn.  

 
Ambele parohii au dat dovadă de un bun spirit organizatoric şi programul artistic a fost ca de fiecare dată la înălţime. Printre cei care au încantat audienţa cu succes s-au numărat soliştii noştri locali: Daniela Ilitescu acompaniată de Tucu Stoica şi formatia de instrumentişti,  
 
ansamblurile folclorice “Bucovina” şi “Dumbrava”, grupul de copii “Ghiocelul”, grupul folcloric sârbesc "KUD Jelek ", artiştii de muzică folk Mircea si Livia Boian, soliştii Dan Buturca şi Victor Cepoi, şi formaţia instrumentală “Balada” din Maryland. O pată de culoare şi o prezenţă apreciată de către toţi participanţii la aceste frumoase evenimente au fost artiştii nostri plastici: Diana Toma şi Lucian Brener.  
 
Ambele festivaluri au fost insoţite de tradiţionalul picnic din care nu au lipsit delicioasele mâncaruri românesti pregătite cu dragoste şi indemănare de gospodinele noastre. Mititei, sarmale, frigărui, langoşi, amandine şi plăcinte, stropite din plin cu vin şi voie-buna au deschis apetitul şi pofta de voie bună pentru toţi cei prezenţi.  
 
Gazde şi invitaţi, toti participanţii la aceste frumoase evenimente au avut bucuria de a fi spectatorii unui frumos şi variat program artistic, menit să renască spiritul naţional, să redescopere valorile autentice, astfel incât tinerele generatii să ia contact îndeaproape cu arta populară şi să cunoască totodată mostenirea pe care au misiunea sa o ducă mai departe. Scopul principal al acestor evenimente a fost ca de fiecare dată, acela de a păstra tradiţiile româneşti, limba, cultura şi arta românescă şi a valida apartenţa noastră la valorile perene româneşti.  
 
Luna mai a fost o luna bogată din punct de vedere artistic, spiritual şi uman, s-a simţit comuniunea şi armonia dintre toti românii din zona metro Atlanta, bucuria noastră de a rămane români chiar dacă suntem departe de casă.  
 
Parintele Nicolae Clempuş, preotul paroh al Bisericii Sf. Maria şi Parintele George Acsente, preotul paroh al Bisericii Sf. Imparati Constantin şi Elena au fost prezenţi de-a lungul acestor zile minunate mereu cu zambetul pe buze, fericiţi să poată participa şi organiza alaturi de membrii participanti aceste frumoase şi importante evenimente din diaspora românească.  
 
O primavară frumoasă şi bogată, românească în cuget, faptă şi şimţire, o primavară care ne-a adunat laolaltă, cu bucurie, pe toti cei a căror inimi, deşi departe de casă, încă mai bat româneşte. Pentru mai multe imagini de la aceste frumoase evenimente, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos: Imagini Festival, 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Primavara românească în Atlanta / Mara Circiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1270, Anul IV, 23 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!