CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Mântuirea I
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Piesele  

 

- Vin-o şi pune odată mâna pe ea, îi spuse pe un ton autoritar. De câteva ore bune se straduia să o convingă să facă pasul, să pună mâna, să se elibereze. Era încununarea eforturilor depuse de amândoi în ultimele luni. Putea foarte bine să o lase să se zbată în continuare în surogatul ei de aşa numită viaţă, dar simţea în ea potenţialul. Acel potential care poate face ca cei de pe o stradă oarecare să simtă prezenţa ei şi că este inuman de greu ca lumea să nu o remarce şi să nu se uite lung la ea. Potentialul care poate orice cere, oriunde, oricui. Purta în ea sămânţa divină a băgării în seamă.  

- Dar îmi este frică nu înţelegi ? era tensionată la maxim, în asta zi de iarnă târzie, fără zăpadă şi lipsită de ger cu un cer liber de nori dar plin de sfori ale tensiunilor ce o napadeau precum ceaţa dimineaţii. Era plăpândă în reacţii şi puternică în afirmaţii, rezistentă la tensiuni şi lucidă în aşteptări. Îşi cunoştea fizicul dar mai puţin mintea ce-i juca mereu feţe. Dar niciodată nu lăsă să se vadă acest mic defect, ştia perfect să şi-o mascheze ciudat fără să şi-o ascundă măcar. Era capabilă să modifice şi să altereze percepţia celorlalţi fără ca ei să realizeze. Era o scumpete de femeie, poate că prea apropiată de perfecţiune.  

- Nimic din cele ce îţi imaginezi nu se va întâmpla, nimic din cele rele pe care mintea ta ţi le născoceşte nu se vor întâmpla. Facea echilibristică mentală pentru a o putea aduce pe poziţia de a evolua şi a face acel mic pas de a pune mâna. Ştia că minutele nu curg în favoarea ei şi că mintea ei va face tot posibilul de a se eschiva de la … de la ce ? la urma urmei de la a face ceva atât de simplu încât rivala cu jocurile copilariei. Dar mintea ei ştia, simţea că în spatele acestui joc nevinovat stătea preluarea controlului.  

- Toată fiinţa mea îţi dă dreptate şi ştiu ca imi vrei binele, dar eu pur şi simplu nu pot, mă simt … de-adreptul incapabilă să fac, să acţionez, să pun … brrrrrrr … nu pot. Îşi aduse aminte brusc de unchiul ei şi de … acea filiformă arătare ce se unduia în atingeri reci strecurându-se pe sub bluza ei de copil … şi atunci i se spuse pune mâna fat-o că nu te muşcă. Nu şi-a putut ierta unchiul pentru acea traire şi acum din nou era acolo în a ei copilarie de care ar fi vrut să uite. Dar viaţa este ciudată. Aceleaşi trairi le retrăim ca într-o maşină de spălat şi ciudat dar mereu ne murdărim.  

- Bine, ascultă-ţi nătânga obişnuinţă şi comporta-te ca şi până acum, nimic nu ai învăţat, cu nimic nu te-ai înălţat peste cele ce ai fost … plânge-ţi de milă dar nu la urechea mea. Era revoltat, vadit iritat de a sa incapacitate de a-i învinge mintea, simţea ca pierde controlul şi că tot efortul adunat dădea a se risipi precum nisipul între degete. Realiză că trebuie să schimbe tactica şi tăcere se lăsă deasupra amândoura.  

- Hai nu te supăra pe mine, înţelege-mă ca eu … aşa ceva niciodata nu am visat dar sa mai şi fac, este peste puterile mele. Era neputincioasă şi îi era greu să recunoască prin urmare deveni împăciuitoare. Atât de mult ar fi vrut să pună măna să scape de tensiune, dar nu putea şi faptul că nu putea în ochii lui o durea mai tare.  

- Da, acum cântă-ţi melodia ce o şti … nu pot, nu pot, nu pot … semnat de cine ?  

- Nu ştiu, pe lângă tine tot am uitat, numai ştiu cine sunt, ştiu doar cele ce nu pot!  

(va urma)  

Referinţă Bibliografică:
Mântuirea I / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1133, Anul IV, 06 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!