CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Mântuirea IV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Regulile  

 

Tot timpul mă pun pe mine să fac tâmpenia asta de anamneză - gândi stagiarul în timp ce îşi pregătea poziţia comodă de scris. Colegul meu de grupă, gândi, stă la dreapta şefului de salon şi eu .. uhhh îmi vine să … ce minunat era la seminar când eu eram vioara întâi şi el copia de la mine … off … a trecut tot fără să lase nici măcar o urmă de praf în urmă ! Şi acum îl am pe ăsta care zice că habar nu are de nimic dar o ţinuse în braţe ca pe sfintele moaşte cand a ajuns ambulanţa, cel putin aşa mi-a spus Ela …  

- V-aş ruga să îmi spuneţi numele domnişoarei pentru că nu are niciun act la ea şi din moment ce dumneavoastră aţi raportat cazul … şi că aţi avut grijă de ea … deci ?  

- Desigur că am inteţia de a vă ajuta, dar, vedeţi dumneavostră eu nu o cunosc după nume, eu o cunosc după al ei potential. Nah comunică cu un astfel de individ – gândi stagiarul.  

- Dar mă înţelegeţi că eu trebuie, trebuie să completez acest formular …  

- Niciodată nu mâncăm cartofi domnia voastră răspunse vietatea cu a cărei fizionomie începu a se obişnui. Avea un miros ciudat de mosc, gândul o mută instant prin munţi pe pajişti … libertatea de a nu fi îngrădită de nimeni şi nimic … de ce doar acolo e ?  

- Atunci eu de unde ştiu că sunt formidabili la gust ? replică aşteptând un răspuns ce să o liniştească.  

- Cu mulţi ani în urmă, înainte de a se fi stins, tatăl domniei voastre a întreprins o călatorie dincolo de lanţul muntos Nachdand, dar a lăsat scris, ca noi ceilalţi să nu mergem acolo vreodată. Atunci a adus câteva bucăţi care chiar v-au fermecat cu al lor gust.  

- Chemă-l pe Naumd la mine, îi spuse cu gura plină de sos de o culoare străvezie.  

- Aha, acum începe să răspundă la tratament, dă semne de stabilizare … glăsui asistenta, dar eu nu înţeleg cum de a leşinat pentru că nu găsesc absolut nimic privind analizele ei, toate sunt în limitele normale vârstei. Uf … dah încet se mişca stagiarul asta. În sfârşit am reuşit să termin de făcut curat în debaraua aia în care doar componente ale armatei peruane nu am găsit - gândi asistenta. Ar fi trebuit să fac curat mai demult şi să nu fi aşteptat atât. Acum îmi place mirosul de proaspăt şi în sfârşit numai este praf, mă omoară praful, continua furată de casnice trăiri, în faţa unui pacient foarte cuminte. E atât de liniştită, gândi ea, uite nu are un rid, cum este posibil ? să aiabă vreo 30 de ani, artrebui să prezinte măcar un singur rid, pe frunte. Câte seri nu mi-am pierdut şi câte kilograme de creme nu am folosit să scap de riduri şi degeaba, ahh parcă totul este inutil, nu e mai bine pentru ea ? nu are problem de debara, riduri, program de lucru, tâmpiţi prin jur, urlete şi nerăbdare prin toţi. Ce mi-o fi trebuit să mă orientez către medicină ? Ah da, bunica, fie iertată … Unde-i stagiarul ? urlă cât putu …  

- Cu tot respectul nu vă înţeleg, mă chemaă şefa şi eu încă nu sunt gata, nu vă înţeleg răspunsul mai ales cu partea cu potenţialul. Ştiţi, noi aici încercăm să operăm cu aspecte concrete şi nu cu nuanţe psihologice. Deci să înţeleg că nu o cunoaşteţi ?  

- Aşa este, nu o cunosc din punct de vedere social, prin urmare nu vă pot ajuta defel. Nu ştiu cum o cheamă şi nici unde locuieşte, dar pot în schimb să vă spun că nu a suferit în copilărie nicio boală ieşită din comun, în afara celor ce le fac copii de regulă. Stagiarul îşi găsi cu greu replica.  

- Şi … cum aţi ajuns la această concluzie … dacă spuneţi că nu o cunoaşteţi ?  

- E simplu, are un mers perfect echilibrat ! orice boală lasă urme şi imprimă dezechilibre vizibile. Există chiar un set de reguli menit a descrie în amănunt fiecare aspect recognoscibil.  

- Deci, trec necunoscut, am înţeles.  

Ştia cu mulţi ani în urmă de această zi că avea să vină, trăia acel deja-vu dincolo de orice indoială. O urmă de zâmbet se născu în colţul gurii.  

 

(va urma)  

Referinţă Bibliografică:
Mântuirea IV / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1142, Anul IV, 15 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!