CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Mântuirea III
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Visul  

 

O pană pe frunte, o piatră în râu, un vânt nebun, un nor verde şi-o inimă de bou … mare cât roata carului … stai aşa … stop … ceva nu e bine, parcă eram pe stradă şi … apoi numai ştiu nimic … dar eu unde sunt ? uhhh ce pernă moale, dar mi-e sete … unde să … merg să ?  

- Pofteşte măria ta, de bea apă de izvor din munţii Nachdand ! auzi în spatele ei, se întoarse şi îşi încordă întraga fiinţă precum un arc, sări înapoi. În faţa ei stătea o arătare ce semăna a om dar parcă dădea a animal după copite doar că în mână ţinea o tavă argintie cu un pocal pe ea. Nu zise nimic, puse mâna pe pocal de parcă o fură şi îşi potoli setea. Vietatea se retrăse-se nevăzută precum apăru. Nu înţelegea ce se petrece dar se simţea bine, totul în jur era atât de … moale. Se ridică de pe patul ce o atrăgea ca un magnet şi se duse la geam, un geam ilogic de înalt ce se deschise fără să o fi atins măcar, dincolo de care vazu norii verzi pe un cer fără de culoare. Încercă să-şi aducă aminte şi singura amintire de care era conştientă era băutul apei şi senzatia de sete de dinainte.  

- Doriţi să serviţi masa, măria ta ? din nou vocea venită din spate o surprinse neplăcut.  

- Spune-mi cine sunt ? se adresă pe un ton autoritar arătării.  

- Sunteţi regina noastră Uchdand, regină peste ţinutul celor cinci piscuri. Cu plecăciune … doriţi să serviţi masa ?  

- Şi eu de ce numai ţin minte ?  

- Calul s-a speriat şi aţi căzut, trei zile nu aţi ştiut de domnia voastră. Brusc parcă simţi retrăind trupul aflat în cădere urmată de senzaţia de moliciune.  

- Da îmi este foame, voi lua masa aici !  

- Am înţeles măria ta ! deândată … şi se făcu nevăzut. Îşi întinse braţele şi luă aer în pieptul ce se umflă a împlinire. Se scufundă apoi în fotoliul din faţa geamului deschis şi se născu în mintea ei întrebarea - eu ce vis am avut ? cu o stradă ? Repede îi făcu vânt ideii şi redeveni liberă să poată savura aerul. În timp ce aşteptă aducerea bucatelor caută prin amintiri imaginea calului ce o trânti la pamânt. Brusc simţi o împunsătura pe braţul stâng …  

- Nu îi găsesc vena, strigă o asistentă … mai bagă oxigen pe mască … era forfotă în jurul ei pe masa din salonul ambulatoriu. El, era dincolo de uşa ce se întredeschidea aleatoriu, nu speriat, nu temător, ci înzestrat cu răbdarea celui ce cunoaşte. Îşi făcu apariţia lângă el un stagiar cu o fişă.  

- Va rog să-mi furnizaţi câteva informaţii.  

- Sigur că da, îi răspunse politicos.  

- Ce a fost asta ? se uită la brat şi nu văzu nimic, crezuse ca este o insectă … uită.  

- Ah mâncare, iamy vreau …  

(va urma)  

Referinţă Bibliografică:
Mântuirea III / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1138, Anul IV, 11 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!