CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Mântuirea II
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Tabla  

 

Îşi plecă capul, se simţea realmente neputincioasă … îşi rănise un prieten. Îl întâlnise cu cinci ani în urmă, pe stradă precum te poticneşti de o piatră. Era tipul de om ce irita din prima clipă dar avea o voce ce era capabilă să topească munţii, caldă, masculină şi fermă. Cum se întâmplase de fapt numai ştia nici ea, uitase amănuntele legate de el, dar ciudat chiar si numărul străzii o reţinuse, chiar şi mucul de ţigară de lîngă stâlp se folfila-se prin amintiri. Dar el, el era absent în acest peisaj mental ca finţare, doar în ale sale acţiuni mai pâalpâia prin teacurile de amintiri.  

- Domnişoară trezeşte-te ! îi spuse un necunoscut pe stradă ce nici macar nu se deranjă să se oprească după cele zise.  

Cum adică işi permite să îmi spună … ce ? După doi paşi se opri se întoarse transfigurată şi spuse:  

- Cum vă permiteţi să îmi vorbiţi aşa ? Sunt o femeie, nu vă cunosc, nu v-am atins şi nu v-am apelat în niciun fel, cum vă permiteţi să mă jigniţi ? Necunoscutul la nici cinci paşi de ea era oprit, dar ciudat era cu spatele la ea, de parcă căuta să o irite mai tare. O ascultă, ea vorbi, doi oameni pe stradă, ea către el, el către lume, vazut de sus era cearta a doi îndrăgostiţi. Termină de spus cele ce se acumulasera în ea şi acel individ tot cu spatele la ea era, nemişcat precum o statuie.  

Vântul începu să prindă putere, oamenii îşi vedeau de a le lor trasee, clădirile şedeau sub povara viselor materializate iar copacii din jur începură să danseze.  

După căteva secunde ce părură a nu se mai termina, necunoscutul din stradă se întorse încet, nu schiţă pe a sa faţă nici o grimasă şi începu să păşească către ea în paşi mici ritmici şi hotărâţi.  

Era atât de nervosa că nu era atentă la el defel, doar vântul o mai temperă din elanul ei alimentat de tensiunea nervoasă. Începu să îşi pregătească cuvintele ce urma să i le spună, … argumentele îşi făceau loc pe trambulina mentală menită a scoate în mod violent conţinuturi ce să o apere şi fel de fel de tactici de atac se urzeau prin al ei capşor parcă rămas în urmă în capacităţi raportat la un aşa conţinut stufos.  

Ajunsese lângă ea dar parcă prea aproape se opri de trupul ce clocotea în aşteptarea răspunsului. Se uită în ochii ei şi buzele începură să articuleze - te iubesc …  

(va urma)  

Referinţă Bibliografică:
Mântuirea II / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1135, Anul IV, 08 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!