CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 56 din 25 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Mămică pentru a doua oară
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De câţiva ani buni, soţia mea, Linda, şi cu mine ne doream să avem un copil. În cele din urmă, când avea 40 de ani, Linda a rămas gravidă şi a născut o fetiţă, pe care am botezat-o Holly. Ne iubim fiica mai mult decât orice pe lume şi aşa cum este şi firesc, ne doream să îi dăruim o surioară sau un frăţior alături de care să crească. 
  
Din păcate, pentru noi era imposibil să mai avem un al doilea copil, de aceea ne-am gândit că adopţia ar fi cea mai bună soluţie. Un prieten apropiat, medic obstetrician, ne-a trecut pe lista potenţialilor părinţi adoptivi de la spitalul de care aparţineam. Linda păstrase toate jucăriile şi hăinuţele rămase de la Holly, în speranţa că vom reuşi să avem cât de curând încă un bebeluş.  
  
Cine ştie, poate că într-o zi... 
  
Pe când se afla într-o librărie, căutând nişte cărţi, Linda a găsit la reduceri un poster pentru copiii sub şase ani. Holly avea deja şase ani, însă Linda s-a decis să cumpere acel poster, spunându-şi că ar fi fost potrivit pentru o cameră de bebeluş. Fără să o intereseze ce înfăţişa şi fără ca măcar să îl deschidă, soţia mea a cumpărat posterul şi l-a depozitat împreună cu alte lucruşoare rămase de la Holly, într-o debara. Cine ştie, poate că într-o zi... 
  
“Îmi este teamă să devenim din nou părinţi” 
  
Era dimineaţa devreme când doi ani mai târziu, prietenul nostru, medicul obstetrician, ne-a telefonat.  
  
- Una din pacientele mele, ne-a anunţat el, a decis să îşi dea fetiţa nou-născută spre adopţie. Femeia este studentă şi nu are cu ce să îşi întreţină copilul. M-a rugat să o ajut să găsească o familie bună pentru bebeluş, de aceea m-am gândit mai întâi la voi. 
  
Am plecat imediat la spital, să vedem fetiţa. Pe drum, Linda mi-a spus:  
  
- Ştiu că Dumnezeu ne-a trimis copilul acesta dintr-un anumit motiv, însă poate nu îţi vine să crezi, dar îmi este teamă să devenim din nou părinţi la vârsta noastră. 
  
- Să avem credinţă că este ceea ce trebuie să facem, i-am răspuns, încercând să îi spulber temerile. 
  
Emma... 
  
La spital, asistenta ne-a arătat o fetiţă drăguţă.  
  
- Iat-o pe Emma, ne-a spus ea. De fapt, nu o cheamă Emma, încă nu i-a ales nimeni un nume, dar aşa o alintăm noi, a continuat femeia. 
  
- Emma, a repetat Linda, luând-o pe micuţă în braţe. E atât de frumoasă. Iar numele acesta chiar i se potriveşte. 
  
... şi mămica sa 
  
Peste câteva zile, am adus-o pe Emma acasă. Linda şi cu mine îi pregătisem camera în grabă. Într-un colţ al odăii aşezasem vechiul pătuţ al lui Holly. În timp ce eu o instalam, Linda a scotocit printre lucruşoarele adunate în cămară, pentru a-i încropi fetiţei o minimă garderobă. Sub un morman de hăinuţe rămase de la Holly, soţia mea a descoperit posterul pe care îl cumpărase cu doi ani în urmă la reduceri, de la librărie.  
  
- Uitasem de tine, a spus ea, deschizându-l, grăbită.  
  
Am auzit-o apoi pe Linda cum abia şi-a înăbuşit un strigăt de uimire.  
  
- Ce s-a întâmplat? am întrebat-o.  
  
Linda mi-a arătat posterul. Acesta înfăţişa o mămică îngenuncheată lângă pat, alături de fiica ei, la rugăciunea de seară. Dedesubtul imaginii era scris cu litere mari: “Emma şi mămica sa îşi spun împreună rugăciunea, înainte să meargă la culcare.” 
  
Articol preluat din revista “Guidepost”. Traducere şi adaptare de Corina Diamanta Lupu 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mămică pentru a doua oară / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 56, Anul I, 25 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!