CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Magdalena Albu         Ediţia nr. 410 din 14 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Magdalena ALBU - GUVERNANŢII INFERNULUI ALB
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O cioară plimbându-se agale prin mijlocul drumului care nu mai seamănă absolut deloc a drum. Un câine strivit de ger nemaiavând puterea să dea nici măcar din coadă. Cărări cât un lat de lopată săpate prin ravene albe nu din zahăr ca în poveşti, ci din omăt. Linii de comunicaţie impracticabile. Oameni de toate vârstele îngropaţi de vii în foame şi în frig în propriile locuinţe. Case, multe dintre ele din paiantă, care stau gata să se prăbuşească sub greutatea nămeţilor ucigaşi. Morţi dând la lopată - aproximativ 74 de victime până acum - pe catafalcul cărora s-a aşezat, ca o cucuvea rătăcind în aiurare pe suprafaţa imensă a infernului alb, un nou guvern de „oxfordişti” tineri, cu averi suspect de considerabile, dar care îşi şuieră printre dinţi suma de „sentimente” ostile faţă de oamenii (care îi plătesc cu vîrf şi îndesat) mai abitir ca un viscol de cod roşu ce spulberă de colo până colo tot. O parte de Românie sud-estică înghiţită completamente sub mormane uriaşe de zăpadă ca într-o altă eră cu dinozauri înţepeniţi veşnic în calote paralelipipedice de gheaţă şi cu contracte inutile pentru deszăpezire. 
  
Iată cum arată un tablou hibernal devastator dintr-o ţară europeană a secolului XXI, tablou semnat, din păcate, de o mână de politicieni cinici pe care nu îi interesează deloc, dar deloc nevoile propriului lor popor. Dar de acest lucru m-am lămurit de mult prea multă vreme deja şi am o silă accentuată în a pedala continuu pe aşa ceva. Pentru că nu mai poţi spune nimic despre un stat la nivel înalt gândit ca fiind unul neasistenţial, care îşi ţine morţii în case, printre zăpezi, câte şase, şapte zile până să li se sape o groapă în cimitir (în judeţul Buzău, în localitatea Bălăceanu, o femeie a stat şase zile cu mortul în casă, iar la Rubla, nămeţii fiind cât casa, oamenii şi-au săpat trepte în zăpadă ca să iasă din locuinţă). Pur şi simplu, nimic. 
  
Mi-aş dori foarte mult să îi văd pe preşedintele României, pe premierul ei actual, pe toţi miniştri guvernului, pe distinşii parlamentari şi pe prefecţii judeţelor calamitate - simpli funcţionari aleşi de însuşi poporul român - alături de viermii leneşi şi de ciumpalacii nevrotici, pe care îi conduc azi în mod dezastruos, neputincioşi într-o casă veche din paiantă într-un cătun izolat din pustia Bărăganului ori de mai departe de aici, locuinţă înghiţită de zăpadă până dincolo de streaşina ei, fără pâine, medicamente şi lemne suficiente pentru foc, cu oala de ciorbă (în cazul fericit în care o au) vârâtă sub pat şi acoperită cu scoarţe ca să nu îngheţe bocnă sau, şi mai rău, cu mortul zăcând în casă, în beznă, cu o singură lumânare chioară la cap şi în deznădejde totală, pentru că, nu-i aşa, lenea nu se poate plăti la nesfârşit de către poporul român. Şi nu invers. 
  
Parcă trăim, fără voia noastră, un destin istoric contemporan care nu duce nicăieri. Ce „bine” că mai mor câţiva oameni!... Până şi Dumnezeu, se vede, dă o mână de ajutor hotărâtă ieşirii lor naturale din sistem!... Căci astfel, guvernanţii noştri „iluştri” cu gândire de vierme încarcerat politic vor avea numărul de pensionari pe care şi-l doresc de mult. Până atunci, campania electorală a început deja. Mediatic, călcând cu aroganţă peste fiinţe devenite între timp cadavre, smulse vieţii, din păcate, de către codul roşu-portocaliu de ninsori. Parcă interesează pe cineva!... Dumnezeu să-i ierte pe cei care s-au dus în lumea celor drepţi pe această vreme cumplită, dar şi pe cei rămaşi încă deasupra pământului şi n-au făcut nimic creştineşte pentru ei! 
  
Magdalena ALBU 
  
12 februarie 2012 
  
Râmnicu Sărat 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Magdalena ALBU - GUVERNANŢII INFERNULUI ALB / Magdalena Albu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 410, Anul II, 14 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Magdalena Albu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Magdalena Albu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!