CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

M-am logat pe blogul timpului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Clapele albe ale unui pian, uitat, bat sunete care îmi şoptesc: - la dana portativului muzicii vieţii, pot ancora suflete, sunete – valuri, aduse dinspre larg, de dincolo de orizont. Am început să le duc dorul, înspre viitor. Curatul nu-mi poate alunga, încă, gunoiul celor care-mi murdăresc prezentul. Nu pot să încep să astup fundul gropii vieţii mele, de jos în sus. De ce să ne îngropăm singuri înaite de-a ne fi născut, strigă cei care nu vor drumul neatului. Copii de dinaintea dragostei şi iubirii, nu vor să mai fie. Monştrii le iau dreptul la viaţă. La vămile intrării bucuriei, îngeri negri în sutane şi cu inimi de piatră, vămuiesc suflete, împuţinându-le.  
  
Pe tronuri de judecată, stau cruci întoarse spre gropa vieţii. Balanţa lor, stă şchioapă într-un picior! Sunt sunete multe pe care nu mai vreau să le mai ascult, sunete oarbe, negre. Pe imagini care îmi scot ochii, guri hâde, strâmbe, guri care poruncesc sentinţe inegale şi care rănesc libertatea noastră, vopsesc cu bidineaua în alb, oamenii întunericului cărora le deschid libertatea spre lumea lor, întoarsă împotriva luminii. Murim încet şi câte puţin. De ce trebuie să-i ascult prin ceea ce-au fost, cu-un ieri întunecat, printr-un prezent care îmi ia lumina viitorului? Nu-mi doresc predestinare care să intersecteaze drumuri fără sens şi pe care nu viaţa mi le pune în cale. Mă întreb de ce şi pentru ce?  
  
Linia existenţei nu-mi moare în întunericul voit de alţii! Chiar dacă alerg după visuri neâmplinite, cărările vieţii nu-mi pot fi oprite de nimeni. La unii obosesiile sunt ridurile vieţii. Ele există! Sunt demult, începând de la dana portului unde am ancorat cu toţii, privind lumina pentru prima dată. Cei care le au, uită ca au un început şi-un sfârşit. A trebuit să urc trepte albe sau negre, spre un tot fără sfârşit, căutând cu grijă să las întunericul în urma mea. Mă întreb, există mai multe începuturi cu mine în acelaşi timp spre infinit ? 
  
Hm ... scriu cuvinte, încerc să le gândesc, poate unele ucise, dar încă încerc să le mai aduc la viaţă. Am simţit vârful ascuţit al durerii, tăişul dur cum înţeapă, palpitaţia pieptului, groaza de moarte, starea leşinului, disperarea, laşitatea mea atât de dureroasă de multe ori în faţa neputinţei, dar să ajung ca să nu ştiu că speranţa poate fii ucisă, nu am crezut niciodată !  
  
De ce sunteţi hieneale vieţii noastre? Sunt încă în viaţă! Inima-mi bate puternic, simt sângele năvalnic şi pot fi stăpân peste iubire, iubire de ieri, de astăzi, de mâine, iubire de lumină. Nimeni nu poate folosi nici o unealtă, ca sa poată săpa, scormoni, modifica, cu întuneric în fluviul sensului existenţei, pentru a opri sau modifica cursul acestuia. Tranvaliul poate fi groznic, frumos sau urât, scăldat în sângele vieţii, dar nu ne poate duce pe toţi spre liziere de margini. Nu vreau un travaliu al vieţii continu! De ce nu ne oprim acolo-n suferinţă şi să spunem, nu! Un jeep derapează făcând prea mult zgomot, pentru că, există ... un personaj murdar şezând traspirat pe pielea multora. Oare credeţi că în timp, această piele se poate transforma în oameni şi să arunce dihania care consumă vieţi?  
  
- Stai liniştit, (aud sunete), că visurile tale le voi culege şi le voi duce dincolo, în lumea altui univers. Nu sfâşia cu ghearele inimii, clipele tale duse şi nici fâşii lungi din veşmântul vremii tale. De acolo ca un izvor în cascadă curgând spre timpul prin care ai venit, o să-ţi dai seama de gândurile celor în a căror lume ai fost. Uşa trăirilor mele a lasat închizând în spatele meu, o lume pusă la microscop, şi-n geamul mic şi rece, am citit suspinul ochilor mei prin norii ce priveau şi ei în jos. Am realizat că lumile nu se pot desparte. Acolo, undeva, o maşina în timp a lăsat urmele mele de trecere, în aerul unei păduri de gânduri, la margine de şosea, pădure în care nu am avut timp să intru niciodată. In ea am văzut o faţă care nu era a mea, faţă care s-a pierdut în mulţimea copacilor. A dispărut în ceaţa amăgitoarea unei toamne târzii. Geamul maşinii a estompat-o prin oglida retrovizoare, parcă şi ea gânditoare. Nu am mai regăsit-o, niciodată. Astăzi încă o mai caut. De atunci pădurea a rămas a mea şi s-a tot mărit, cu copaci de gânduri, cu ramuri care înoată spre cer. Oare am devenit un purgatoriu ale propriilor mele setimente? Sunt oare cel care nu cere vamă pentru suflet, părticică din nefericirea mea? Vreau oare să fiu fericit, fără argintul vânzării pentru ca să cumpăr visuri?  
  
Mă simt câteodată în ghiozdanul copilului cu obrajii roşii şi care nu duce povara mea din viitor. Ce fericire! Mă simt în fereastra trenului făcând cu mâna, lăsând departarea în urmă. Simt gheaţa scoasă din ghetele care mi-au înotat prin urcuşul dealului şi-a vântului arsură. Necunoscutul mă fascinează. Simt prima mea intrare, în lumea dualităţii! Ea, arămas o amintire. Mă simt câteodată obosit şi gândurile-mi caută firul cu care să-şi coase rănile. Nu pot coborâdecât până la pragul începutului meu, precum şi tu la al tău. Mai jos nu există, decât reântorcerea! 
  
Incerc să mă înalţ, dar picioarele nostre sunt batute în pâmântul din care nu neputem scoate, rădăcinile. Să încercăm să ne înălţăm fără rădăcini? Braţele rămân de multe ori, aripi frânte, într-o ultimă încercare de zbor înspre înălţimile noastre. Haideţi să luăm rădăcinile cu tot cu pământ şi să îngopăm, prin Inalţare, tot ce este urât în noi şi sub noi.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
M-am logat pe blogul timpului / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 277, Anul I, 04 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!