CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  
Autor: Loredana Tudor-Tomescu         Ediţia nr. 466 din 10 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

Loredana TUDOR-TOMESCU - HIEROFANIILE MIHAELEI CRISTESCU – O INCURSIUNE „PE TĂRÂMUL FERICIRII, DE LA CAPĂTUL LUMII”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ce se întâmplă când două lumi se ciocnesc, când încerci să echilibrezi teamă de necunoscut cu speranţa într-un „mâine” mai pastelat şi mai plin, când rădăcina smulsă lasă, totuşi, suficientă sevă pentru noi lăstari şi muguri într-un loc cu o climă ciudată, fără “White Christmas”? Au loc revelaţii, ochiul se deschide spre înăuntru, al tău şi al oricărui lucru sau fapt ce te-nconjoară... şi „nimicul” capăta sens, valoare, greutate... Profanul întâlneşte sacrul şi se-ncheie armistiţii, teamă şi speranţa, în sfârşit, iau loc la masa tratativelor. Şi, în prima fază, se naşte un volum mic, mic, de 12 povestiri scurte, „Douăsprezece hierofanii - Între Australia şi România” care, de data asta, poate numai de data asta, sunt semnate de Mihaela Cristescu. La altă masă a tratativelor, teamă şi speranţa altcuiva nasc o nouă carte, sau un nou tablou, sau o nouă sculptură, sau doar o lacrimă şi-un zâmbet... Dar de data asta vorbim de armistiţiile Mihaelei Cristescu, de „împăcările” ei cu sine însăşi şi de emoţia care străbate toate gândurile-rândurile travaliului ei de adaptare în această parte de lume, la antipozi, un „tărâm al fericirii, de la capătul lumii”. 
  
O colecţie de douăsprezece texte scurte, impregnate de emoţionante nuanţe filosofice, acest volum semnat de Mihaela Cristescu ne reaminteşte că suntem în permanenţă căutare, de multe ori nici nu ştim a ce, până când sufletul său reţină ne sunt „izbite” de înţelesul a ceea ce găsim sacrul deghizat atât de bine, de obişnuit, de „zilnic”, în profan; lectura cărţii ei ne întoarce, de asemenea, către valoarea intrinsecă a ceea ce suntem, a ceea ce ni se întâmplă, a ceea ce ni se ia şi a ceea ce ni se dăruieşte. „Sensul” (meaning) ca vector de direcţie... 
  
Aceasta culegere este cea de a doua carte a Mihaelei Cristescu (Editura Sf. Ierarh Nicolae, 2012), urmând unui volum de poezie, „Noduri”, cu care a debutat editorial. „Hierofaniile” Mihaelei C. au ilustraţia semnată de Luminiţa Şerbănescu, artist de origine română din Canada - mixaj de desene în creion, pictură şi foto-document, fotografii foarte vechi, de familie - expresia concretă, palpabilă a faptului că nu încetăm nici să existăm, nici să fim ceea ce deja suntem doar pentru că schimbăm locaţia sau lăsăm epocile să treacă peste „hierofaniile” fiecăruia dintre noi... 
  
Despre acest volum al Mihaelei C., pe coperta IV cărţii, Sue Crawford, Editor la „New Writers' Group Inc. (Sydney)” afirmă: „(...) Fiecare ‘hierofanie' are povestea ei aparte şi personajul ei, 'confruntarea' ei de idei; cu toate astea, colecţia în sine se constituie într-o operă de personală şi pătrunzătoare luminiscenţă care merită o traducere de primă clasă în limba engleză”. 
  
Notă: Volumul a fost lansat în data de 3 aprilie 2012, la sediul Consulatului General al României în Sydney, în prezenţa echipei consulare şi a mai multor reprezentanţi ai comunităţii române din Sydney. De asemenea, la eveniment au participat şi câţiva dintre colegii Mihaelei Cristescu de la grupul literar „New Writers”, cu Sue Crawford luând cuvântul la lansare, după o deschidere a evenimentului făcută de George Roca şi un speech al Consulului General al României în Sydney, dl. Floricel Mocanu. 
  
Loredana TUDOR-TOMESCU 
  
Sydney, Australia 
  
aprilie 2012 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Loredana TUDOR-TOMESCU - HIEROFANIILE MIHAELEI CRISTESCU – O INCURSIUNE „PE TĂRÂMUL FERICIRII, DE LA CAPĂTUL LUMII” / Loredana Tudor-Tomescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 466, Anul II, 10 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Loredana Tudor-Tomescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Loredana Tudor-Tomescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!