CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Liviu-Florian Jianu         Ediţia nr. 392 din 27 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Liviu-Florian JIANU - STAREA NAŢIUNII DE ZIUA CULTURII NAŢIONALE 2012
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cetăţene Comandant Dumnezeu,  
  
Aleşii poporului continuă cu noi succesuri victoriile împotriva poporului. Demonstranţii şi jandarmii şi-au spart unii altora capetele. Intelectualii şi lichelele au rămas cu meritele, veniturile, şi capetele întregi. Discuţiile dintre demonstranţi şi jandarmi au avut loc într-o atmosferă caldă, tovărăşească. Demonstranţii latră, caravana hoţilor trece, şi revine. Paria violentă s-a exprimat în cultura în care a fost educată de societate. 
  
S-au depus coroane de flori la mormântul Poetului Necunoscut, Căldurii Necunoscute, Hranei Necunoscute, Iubirii Necunoscute, Sănătăţii Necunoscute, Învăţământului Necunoscut, Culturii Necunoscute, Serviciului Necunoscut, şi al Viitorului Necunoscut.  
  
Mărimile s-au decorat între ele cu diverse ordine de Mari Licurici, clasa întâia, cu suzetă, si au elaborat poporului noi programe să o sugă 
  
.  
  
Un cetăţean, pe nume Mihai Eminescu, a fost bătut, încărcat în dubă, dus la secţie, amprentat, şi amendat pentru tulburarea decimării publice. La protestele lui, a fost închis la nebuni, unde a fost lovit cu o piatră in cap, de un locatar care se crede Institutul Cultural Român, şi a sucombat. Certificatul de deces al cetăţeanului Eminescu Mihai a fost semnat, prin asomarea răspunderii gubernamentale, de un analfabet, şi contrasemnat de Ministrul Colonizării Naţionale.  
  
Pacea Domnului cu mine, şi Reforma cu voi, cu toţi!  
  
Semnat: 
  
informatorul divin Dictachiorul  
  
Nume de cod 
  
Geniul Crăpaţilor  
  
16 ianuarie 2012  
  
--------------------------------------------  
  
Pentru conformitate,  
  
Cu deosebit respect,  
  
Liviu-Florian JIANU 
  
-------------------------------------------------- 
  
JIANU Liviu-Florian, născut la 19 aprilie 1961 la Craiova. Absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Craiova. Membru al „Societăţii Scriitorilor Olteni”, din mai 2000. Membru al cenaclului „Al. Macedonski” al Societăţii Scriitorilor Olteni şi al cenaclului „Marin Sorescu” al Sindicatului Electroputere-Craiova. Membru al Asociaţiei Române de Patrimoniu (ARP). 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Liviu-Florian JIANU - STAREA NAŢIUNII DE ZIUA CULTURII NAŢIONALE 2012 / Liviu-Florian Jianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 392, Anul II, 27 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Liviu-Florian Jianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu-Florian Jianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!