CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Livezi înflorite în grădina Ligii Scriitorilor Braşov, articol de Viorica Popescu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Viorica Popescu, preşedinta Filialei Braşov a Ligii Scriitorilor  
  
LIVEZI ÎNFLORITE ÎN GRĂDINA LIGII SCRIITORILOR BRAŞOV 
  
O primă aşteptată ,,înflorire,, a fost includerea în programul TÂRGULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE ŞI MUZICĂ LIBRIS BRAŞOV 2013 - la a x-a sa desfăşurare-a Ligii Scriitorilor Braşov cu lansarea cărţii INSCRIPŢIE PE TIMP a poetei Viorica Popescu. 
  
O altă mare împlinire aşteptată de toţi braşovenii a fost apariţia revistei literare CLAVIATURI, serie nouă, – singura de acest gen din Ţara Bârsei.Colectivul redacţional –C-tin Bihara, Gerge Echim, Cornel Vlad –toţi membri ai ligii braşovene- polarizează în jurul revistei oameni de condei cu har şi dragoste pt. poezie. Se lucrează deja la al treilea număr al revistei şi orice lucrare poetică sau despre poezie îsi poate găsi loc în cele peste 100 de pagini ale Claviaturilor braşovene. 
  
O lansare mai specială de carte în cadrul Ligii noastre a avut loc în 30.03.2013, într-o locaţie specială, cu o ocazie specială. S-au lansat 2 cărti –poezie şi proză- INSCRIPŢIE PE TIMP şi ÎNDRĂGOSTIT LA 70 DE ANI – ale soţilor Viorica şi Marius Popescu, ca o sărbătoare, un bilanţ de viaţă, o aniversare, numită doar ,,cărţile –hrană de spirit,,. Ideea a fost preluată întocmai şi de televiziunea locală. 
  
La activitatea din luna mai a Cenaclului ,,Ion Itu,, al Ligii Scriitorilor Braşov a fost invitată de onoare poeta braşoveană MARIANA POPA, cunoscută mai ales în mediile literare bucureştene. 
  
Depăşind graniţele zonei locale, activitatea din 8 iunie 2013 organizată de CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR din BUZĂU pt. lansarea unor cărti ale poetei broşovene VIORICA POPESCU –de sorginte buzoiană, a însemnat o adevărată Sărbătoare de spirit pt. ,,popularizarea literaturii buzoiene şi internaţionale,, -precum s-a consemnat în Diploma de excelenta acordată invitatei, alături de invitatele ei, poetele buzoiene Niculina Apostol şi Maria Prahoveanu. Doi dintre organizarorii acţiunii –Grigore Stelian şi –indirect prin moderatorul Marin Ifrim- Carmen Tania Grigore, sunt membri ai Ligii noastre cu rol f. important în popularizarea limbii române pe plan intern şi internaţional. 
  
O tot atât de însemnată contribuţie şi onoare ne-o oferă poeta Ligii noastre MIHAELA AIONESEI din Tg. Secuiesc. Alături de un antrenant moment Eminescu, lansarea ei cu vol. de poeme ANOTIMP I-LEGAL-LUMINA, în 21 iunie a.c., a evidenţiat contribuţia ei la popularizarea poeziei române pe plan naţional, prin prezenţa la concursuri, festivaluri, tabere de literatură şi prin apariţia ei , prin cronici elogioase, în multe publicaţii literare nationale. 
  
Vom redimensiona o astfel de Sărbatoare a sufletului cu prilejul dublei lansări de carte din 18 iulie, cu invitatele NICULINA APOSTOL şi MARIA PRAHOVEANU – autoarele vol. INOCENŢĂ, poezii pt copii şi bunici, şi PAS ÎN DOI. 
  
Prin astfel de acţiuni ne-am înflorit necontenit ,,livezile din grădina,, Ligii Scriitorilor filiala Braşov, asigurându-ne de roade cât mai bogate ...  
  
VIORICA POPESCU - BRAŞOV 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Livezi înflorite în grădina Ligii Scriitorilor Braşov, articol de Viorica Popescu / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 921, Anul III, 09 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!