CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Ligya Diaconescu         Ediţia nr. 497 din 11 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Ligya DIACONESCU - ANTOLOGIA SCRIITORILOR CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME „STARPRESS 2013”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Distinse doamne, stimaţi domni,  
Vă informăm că, în curând, vom încheia înscrierile pentru Antologia Scriitorilor Romani Contemporani din Întreaga Lume „STARPRESS 2013” în română-germană, secţiunea POEZIE şi secţiunea PROZĂ, în aceleaşi condiţii ca şi Antologiile STARPRESS 2011, în română-engleză şi STARPRESS 2012, în română-franceză.  
 
Mai avem un singur loc!  
 
Secţiunea 2013 va fi în limba germană, dat fiind faptul că la lansările din Germania am fost rugaţi să lucrăm şi o astfel de carte, în vederea unei mai bune cunoaşteri a scriitorilor romani contemporani de către scriitorii germani de origine română şi a celor germani „get-beget”. În urma înscrierilor va avea loc o selecţie a scriitorilor admişi în Antologie, numărul maxim al acestora, totalizând, la cele două secţiuni, 40 de scriitori. Vă informăm că am găsit traducători de limba germană, care au tradus beletristică şi poezie, în cazul în care domniile voastre nu aveţi propriul traducător.  
 
Vă urăm mult succes în activitate,  
Doamne Ajută!  
Ligya Diaconescu  
 
***  
 
ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME „STARPRESS 2013” (ROMÂNĂ-GERMANĂ)  
 
Revista Internaţională STARPRESS www.valcea-turism.ro va realiza o ANTOLOGIE A SCRIITORILOR ROMANI DE PRETUTINDENI/ ANTOLOGIA STARPRESS 2013 cu două secţiuni: POEZIE ŞI PROZĂ SCURTĂ (sau fragmente de roman) ale autorilor români contemporani din întreaga lume.  
 
Prioritate în paginile ANTOLOGIEI STARPRESS 2013 vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursul Internaţional de Poezie Pentru Românii din Întreaga Lume STARPRESS, ediţiile 2008 şi 2010, colaboratorii revistei, cei care au fost publicaţi de STARPRESS şi cei care sunt recomandaţi. Nu excludem pe cei talentaţi, care dintr-un motiv sau altul nu au apărut în paginile nostre. Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publica lipsa talentului şi pe cei care trimit intenţia lor de paerticipare prea târziu, după primirea materialelor într-o anumită perioadă care a fost anunţată de curând.  
 
Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca câte 4 pagini, două în limba germană şi două în limba română/ începând cu un scurt CV şi o fotografie a autorului.  
 
Fiecare autor va primi câte trei exemplare. Vom dona câte un exemplar fiecărei AMBASADE străine în România. Personal voi dona, cu proces verbal câte un exemplar şi voi încheia câte un parteneriat cultural. Totul va fi „imortalizat”, prezentat în revista „STARPRESS” www.valcea-turism.ro şi celorlalţi parteneri media din diaspora şi România, ziare, posturi de radio şi TV, reviste, agenţii internaţionale de presă, colaboratori cunoscuţi deja de domniile voastre precum şi media din ţările cu care se vor încheia parteneriatele – informate de Ambasada fiecărui stat.  
 
Astfel, proiectele culturale ale Revistei Internaţionale STARPRESS dintre România şi alte state ale lumii vor fi realizate direct şi nu prin Ministerul Culturii, valorile ţărilor respective... din punct de vedere cultural – artistic vor putea fi mai bine cunoscute la noi... ca şi cele româneşti în ţările lor! Deja avem câteva proiecte de parteneriate, inclusiv China şi Japonia (pe lângă cele din SUA, Canada , Israel , Australia, Republica Moldova, Italia, Spania, Belgia, Franţa, Anglia, Cipru, Belarus, Germania, India, Grecia). (Avem în vedere inclusiv realizarea unor şcoli de vară – tabere de creaţie, spectacole)  
 
Vom dona Antologia şi ambasadelor române din străinătate, centrelor culturale, ziarelor, posturilor de radio şi televiziune din ţară şi întreaga lume cu care avem colaborare dar şi celor cu care neavând colaborare (pe care o vom realiza cu acest prilej - avem în vedere şi centre culturale ale anumitor tari - nu doar cele ale României în ţările respective.)  
 
Proiectele sunt realizabile, în acest scop, avându-se în vedere ca fiecare participant – poet/ prozator (care are talent!) şi doreşte să facă parte din ANTOLOGIA STARPRESS 2013 va contribui cu suma de 70 de euro pentru realizarea cărţii, tipar şi mai ales pentru expedierea şi publicitatea ei în întreaga lume.  
 
CONDIŢIILE DE PARTICIPARE:  
 
1. Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca câte 4 pagini, două în limba GERMANĂ, două în ROMÂNĂ/ începând cu un scurt CV şi o fotografie a autorului.  
2. Se primesc materiale culese pe calculator, corp literă 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 sau 1,5. Fotografia trebuie să fie format jpg. De asemenea vă rugăm să ataşaţi un scurt curriculum vitae sau o fişă de autor. Materialele şi CV-ul vor fi trimise atât în limba română cât şi (eventual) în limba germană.  
3. Scriitorii vor achita 70 euro (sau contravaloarea acestora) în contul Revistei STARPRESS.  
4.Fiecare scriitor va primi câte 3 exemplare, gratuit.  
5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale, nominalizat în paginile respective (câteva rânduri despre activitatea sa, adresa de e-mail şi coordonate sit)  
 
Aşteptam părerile dumneavoastră, intenţia de înscriere şi alte propuneri, pe adresele:  
 
sau la telefon: +40: 0723 371 626  
---------------------------------------------------------  
 
Director general.  
 
Ligya DIACONESCU  
Membru al Clubului de Presă Transatlantic  
Membru fondator al "Association des mass-medias et journalistes d'expression roumaine sans frontière" Canada  
REVISTA INTERNAŢIONALĂ STARPRESS  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ligya DIACONESCU - ANTOLOGIA SCRIITORILOR CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME „STARPRESS 2013” / Ligya Diaconescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 497, Anul II, 11 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ligya Diaconescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligya Diaconescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!