CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

LIDIA DONDESI, pictoriţă, CÂNTEC DE JALE. Gând pentru ultima bocitoare din com. Bala, Mehedinţi

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

LIDIA DONDESI, pictoriţă  

 

 

CÂNTEC DE JALE  

Gând pentru ultima bocitoare din Com. Bala, Mehedinţi  

 

În lacrimă  

Petrece moartea,  

Zorile cântă  

Baba Cătărina.  

Pe umere  

Poartă veşminte  

De pe dorânga  

Nopţii fără lună.  

Stă rezemată  

În colţ pe prispă,  

Năframa-i cade  

Peste frunte  

Îşi mişcă  

Buzele pălite  

Şi jale adună.  

Înoadă lacrimile  

În barbă,  

Căci singură,  

Datina străbună  

O mai poartă.  

 

Doamna Lidia este originară din com. Bala, jud. Mehedinţi , a cunoscut în copilărie ultimele tradiţii care se mai ţineau, precum cântatul zorilor în cadrul ceremonialului de înmormântare. Zorile se cântau de către trei femei, iertate. Treptat s-au dus toate care ştiau versurile.  

 

Referinţă Bibliografică:
LIDIA DONDESI, pictoriţă, CÂNTEC DE JALE. Gând pentru ultima bocitoare din com. Bala, Mehedinţi / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 910, Anul III, 28 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!