CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  

LIDIA DONDESI ,Expoziţie personală, Toamna-poezia în culori
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Toamna-poezia în culori, Expoziţie personală, LIDIA DONDESI.  

Doamna Lidia Dondesi este dintre puţinii, absolvenţi ai Liceului de Artă din Drobeta Tr Severin, clasa pictură de şevalet-practicantă a darului înăscut şi desăvîrsit prin studiu. După absolvirea liceului-decoratoare, designeră sau desenatoare la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier nu a lăsat nici o clipă deoparte paleta, penelul sau cuţitul de pictură a căror prezenţă permanentă o simte organic necesară. Remarcăm cum se exprimă plastic excelent în « tehnica cuţitului », o tehnică nu la îndemâna oricui şi din cauza dificultăţii ocolită. Astfel zilele acestea, la început de toamnă, pictoriţa ne încântă cu o nouă expoziţie de autor. Natura pe care ne-o oferă spre contemplare doamna Lidia Dondesi, întruchipată în mod festiv, în peisaje sau fragmente de natură-flori în diferite ipostaze este înveşmântată în nuanţe de galben, verde stins, “pământuri ‘’, picurate cu azuriuri, verde şi roz.Totul ne duce cu gândul la frumuseţea, pitorescul locurilor natale ale autoarei de unde aceasta primeşte permanent seva inspiraţiei. Lucrările grupate în cicluri de peisaje şi naturi cu flori, trezesc în privitor suave, plăcute stări nostalgice-melancolice sau lirice- reconfortante.  

 

Varvara Magdalena Măneanu  

muzeograf  

Referinţă Bibliografică:
LIDIA DONDESI ,Expoziţie personală, Toamna-poezia în culori / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1008, Anul III, 04 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!