CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Lecţii de viaţă pentru prinţesă Ce-i dragostea, Învăţătorule? Partea I.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lecţii de viaţă pentru prinţesă
Ce-i dragostea, Învăţătorule? Partea I.

-Ce-i dragostea, Învăţătorule? – întreabă mica prinţesă.
-Dar tu nu stii?
-Am simţit-o în vis, dar când m-am trezit, nu am putut s-o prind ...
-Dar dragostea n-o poţi prinde ...
-Nu?
-Nu, fiindcă nu e din carne şi oase, ca noi.
-Dar e din lemn?
-Şi din lemn, că lemnul este natural şi cald.
-E din sticlă?
-Şi din sticlă, se sparge dacă e atinsă brutal.
-E din hârtie?
-Şi din hârtie, că vântul o ridică şi o zboară către libertate, către aripi ...
-E din seminţe?
-Probabil, această stare a-mpânzit lumea ...
-E din iarbă şi flori?
-Negreşit, unde calci, ai grijă, sunt duhuri, care oftează, speranţe sugrumate, iluzii protectoare, vise fără interdicţii – în iarbă, în floare ...
-E ruptă din soare?
-Aşa e, mică prinţesă, dragostea e ruptă din soare şi din vântul blând şi nebun de multe ori, dragostea stă la geam, se uită afară şi nu vede nimic, fiindcă ea e totul ...
-Şi după aceea?
-Nu ştiu prinţesă, dar când se retrage într-un colţ tăcut, îi bate inima accelerat, iar când este printre oameni, se face linişte în sufletul său ... Dragostea îţi vindecă rănile ... Ştii cum este dragostea?
-Cum?
-O muzică venită să umple pereţii, să inunde pieptul, să îngenuncheze gândul, să înalţe spiritul ... o melodie, care se infiltrează pe neobservate în reacţiile chimice ale organismului, de-ţi vine să strigi în sfârşit: ştiu ce este fericirea!
-Şi o să apuc şi eu ziua aceea? – întreba mica prinţesă curioasă.
-Negreşit, cu o asemenea inimă! ...

Suzana Deac
Referinţă Bibliografică:
Lecţii de viaţă pentru prinţesă Ce-i dragostea, Învăţătorule? Partea I. / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 344, Anul I, 10 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!