CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Laurenţiu Constantin         Ediţia nr. 392 din 27 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Laurenţiu CONSTANTIN - STAGIUNEA DE MUZICĂ VECHE – BUCUREŞTI 2012
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă 
  
Se deschide cea de-a treia ediţie a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti.  
  
Vineri, 20 ianuarie 2012, orele 19.00, sunteţi invitaţi la concertul inaugural ce va avea loc la Biserică Anglicană din Bucureşti (Strada Xenopol Nr. 2, sect.1). 
  
Primul concert al Stagiunii din acest an este dedicat compozitorului german Georg Philipp Telemann şi invita publicul într-o Călătorie în lumea barocului târziu. Un avangardist al epocii sale, Telemann este apreciat pentru măiestria cu care a ştiut să îmbine şi să reinterpreteze elemente stilistice ale celor mai importante şcoli de compoziţie ale timpului. Telemann a fost Marele Maestru al „gusturilor reunite”. 
  
În program se regăsesc câteva dintre cele mai reprezentative creaţii ale maestrului german: piese din suita Taffelmusik şi lucrări de muzică de cameră. Interpretează formaţia de muzică barocă Gli Studiosi di Sebastiano, formată din Dorel Lozin Iuga (Timişoara, flauto traverso, Melinda Beres (Cluj, vioara barocă), Eugen-Bogdan Popă (Bucureşti, violoncel baroc), Raluca Enea (Bucureşti, clavecin). 
  
Aşa cum ne-a obişnuit, Stagiunea de Muzică Veche Bucureşti oferă publicului şansa de a pătrunde în universul unora dintre cele mai inedite muzici europene. Concertele sale lunare reunesc arte interpretative străvechi ale Evului Mediu şi ale epocii moderne timpurii, atât apusene, cât şi răsăritene: muzica medievală, renascentistă, barocă, gregoriană, bizantină şi veche românească. 
  
Pentru al treilea an consecutiv, gazda a concertelor Stagiunii de Muzică Veche este Biserica Anglicană din Bucureşti. Situat în centrul oraşului, în apropierea Gradinei Icoanei, lăcaşul construit cu sprijinul Reginei Maria la începutul secolului XX se profilează drept unul din centrele de predilecţie ale muzicii vechi în capitala româna, datorită acusticii sale excelente, dublate de atmosfera caldă şi prietenoasă. 
  
Concertul este organizat în parteneriat cu Institutul Balassi, Centrul Cultural al Ungariei la Bucureşti şi cu Biserica Anglicană din Bucureşti. 
  
Biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe eventim.ro.  
  
Pentru mai multe detalii vă invităm pe: www.stagiune.medievalpraxis.ro 
  
Vă aşteptam cu drag! 
  
Laurenţiu CONSTANTIN 
  
Bucureşti 
  
16 ianuarie 2012 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Laurenţiu CONSTANTIN - STAGIUNEA DE MUZICĂ VECHE – BUCUREŞTI 2012 / Laurenţiu Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 392, Anul II, 27 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Laurenţiu Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Laurenţiu Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!