CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Lansare de carte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Doina Drăgan  
  
Doina Drăgan: De mărţişor lansarea cărţii “Jurnalul meu”autor Daniel Luca şi reviata “Agora literară”. 
  
Într-o zi de sâmbătă, 02 martie 2013, când soarele a reuşit, după îndelungate eforturi să alunge timpul mohorât, a avut loc întâlnirea lunară a Ligii Scriitorilor din România Filiala Timişoara Banat, ocazie cu care a fost lansat şi volumul de proză pentru copii “Jurnalul meu”, text Daniel Luca, ilustraţii Alina Bogdan, apărut la Editura Nigero, Arad 2012. 
  
Doamna Drăgan Doina, în câteva cuvinte, a făcut o scurtă prezentare a cărţii, arătând condiţiile grafice deosebite , în care a apărut cartea, pe hârtie lucioasă,cu ilustraţii color, iar textul este ca şi cel de mână, în diferite culori. 
  
Despre această cărticică au făcut vorbire doamna Sperlea Mariana şi, a observat strigătul de SOS copilăriei pentru unii copii nefericiţi ai societăţii de astăzi, ce răzbate cu putere din paginile scrise. 
  
Doamna Mariana Strungă, făcând referire la această carte, vine cu multiple exemple în ceeace priveşte viaţa copilului şi a copilăriei. Face un apel de venire la normalitate către cei care calcă în picioare drepturile omului şi societăţii. Mariana Strungă a remarcat faptul că este vorba aici despre o “ pledoarie pentru inocenţă”, despre complexitatea vieţii sociale surprinsă prin ochii copilului, totodată a mărturisit că plecând de la un text scurt, dar dens, i-a venit inspiraţia să scrie despre...pedagogie. 
  
Domnul Ionel Cionchin a felicitat autorul, pentru conceptul acestei cărţi. Jurnalul, de fapt, nu există, el se derulează în visul fetei sau în imaginaţie.. 
  
Domnul Valer Drumeş apreciază în primul rând aspectul grafic al cărţii şi a constatat ipostaze obişnuite copilului în situaţii normale din viaţă, dar cu relevarea detaliilor semnificative, fără a aluneca însă în sfera didacticismului şi le evidenţiază aspectul educativ al cărţii, dar şi tehnica scriitorului. După ce Daniel Luca ne-a purtat pe drumurile lansării acesatei cărţi, care face parte dintr-un proiect al Universităţii de Vest, a mulţumit tuturor vorbitorilor. Scriitoarea şi compozitoare , colega noastră Florica Bruţiu a felecitat autorul şi i- a dedicat un cântec. 
  
A urmat un scurt program de primăvara mărţişoruluri unde s- au întrecut în recitări poeţii Vasile Ion Indricău şi Corneliu Ioan Iovuţa, 
  
Întâlnirea literară a luat sfârşit după ce s-a lansat revista Agora literară. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Lansare de carte / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 813, Anul III, 23 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!