CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

La Mulţi Ani dr.Mihai Ganea!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La mulţi ani dr. Mihai Ganea ! 
  
Scriitorul Mihai Ganea, preşedinte al Ligii Scriitorilor din România, filiala Maramureş, preşedinte al Centrului de Excelenţă „Porţile Nordului” Baia Mare, membru al Uniunii Ziariştilor din România, director al Editurii „Transilvania” împlineşte azi, 4 august, frumoasa vârstă de 73 ani. 
  
La mulţi ani fericiţi, sănătate şi succes în tot ceea ce intreprindeţi pe plan cultural în Maramureşul atât de drag dumneavoastră şi consoartei, eseista Virginia Paraschiv din partea redacţiei „Izvoare Codrene” şi a familiei mele din Lucăceşti. 
  
Prozator, poem, jurnalist, Mihai Ganea a văzut lumina zilei în Baia Mare, într-o familie de intelectuali. După absolvirea în 1959 a Colegiului „Gheorghe Şincai” din Baia Mare a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj Napoca, absolvită în 1974. A profesat ca medic specialist chirurg în Bucureşti, Cluj Napoca, Tecuci, Galaţi, deţinând importante funcţii în domeniu, inclusiv acela de preşedinte al Federaţiei Naţionale a Patronatului Medico-Farmaceutic Român. 
  
Ultimele sale romane „Loli”şi „Batalionul de pedeapsă” au fost bine apreciate atât de critica din ţară cât şi din străinătate.  
  
De altfel de-a lungul prestigioasei sale cariere literare, dr. Mihai GANEA a fost premiat cu importante distincţii numai dacă amintim: PREMIUL ANULUI 2008 PENTRU POEZIE, Galaţi, PREMIUL PENTRU PROZĂ „Costache Negri”2008, DIPLOMĂ DE ONOARE PENTRU POEZIE, Râmnicu Sărat 2009, DIPLOMĂ DE ONOARE PENTRU POEZIE, LIGA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA, Focşani 2010, PREMIUL DE EXCELENŢĂ „Cetatea lui Bucur”, LSR, BUCUREŞTI 2010, PREMIUL „Cititor de Proză” Bucureşti 2010, MARELE PREMIU DE POEZIE, SERBIA 2012, ş.a. 
  
Gelu DRAGOŞ 
  
La Mulţi Ani dragă prietene! Să ai zile senine şi frumoase alături de minunata ta soţie, scriitoarea Virginia Paraschiv.Îţi doresc din inimă sănătate şi multă inspiraţie în folosul Literaturii Române şi al Ligi Scriitorilor. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
La Mulţi Ani dr.Mihai Ganea! / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 948, Anul III, 05 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!