CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

La masa tăcerii de sine:
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se zice că un comunist înfocat a fost întrebat odată, de către un amărât de ţăran bătrân de zile şi înţelept de viaţă: 
  
─Tinere, tu vezi vreo diferenţă între un om care are viaţa amară dar care moare de diabet şi altul care are viaţa dulce şi care moare de cancer? 
  
─Nu văd nicio diferenţă moşule! Ce, tu crezi că eu am timp să mă gândesc la prostii dintr-astea d-ale tale? – i-a răspuns înfocatul comunist, fără să-şi dea seama că „moşul” adusese vorba despre el şi despre moartea cu care va muri... 
  
Nici bătrânul înţelept nu a mai apucat să i-o spună... se înţelege de ce, mai ales de către cei care au trăit comunismul pe pielea lor. Însă el, comunistul acela înfocat, a avut timp să-şi amintească mereu întrebarea şi să înţeleagă chiar şi diferenţa dintre Comunism şi Înţelepciune. 
  
Nu ştie nici până azi − căci povestea nu vrea să ne spună −, dacă acel comunist înfocat a fost cumva Hugo Rafael Chavez, Gheorghe Gheorghiu-Dej... Karl Marx... Ceauşescu... Lenin... Stalin... sau altul dintre cei de mâine. 
  
Toate la timpul lor! Şi noi la fel, fiecare... Numai ţărâna istoriei de ne-ar fi uşoară deasupra – cum se zice −, nu încărcată de blesteme... 
  
Alexandru Tomás-Cervesy 
  
*** 
  
Referinţă Bibliografică:
La masa tăcerii de sine: / Alexandru şi Maricuţa Manciuc Toma : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 799, Anul III, 09 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Alexandru şi Maricuţa Manciuc Toma : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru şi Maricuţa Manciuc Toma
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!