CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 136 din 16 mai 2011        Toate Articolele Autorului

La Liceul de Artă din Baia Mare Dr. Daniel Goiţi şi Cristina Anghelescu au susţinut un recital de pian şi vioară
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Maramureşenii au dat dovadă de sensibilitate şi că sunt mari iubitori de artă. Ei au pus deoparte grijile şi s-au lăsat seduşi de primăvara care i-a întâmpinat în ritmuri duioase de pian şi vioară. Aproape 200 de băimărenii, elevi, studenţi, profesori, şefi de instituţii, scriitori, muzicieni, jurnalişti au fost prezenţi la un eveniment monden de mare clasă ce s-a derulat, recent, în reşedinţa judeţului Maramureş.  
  
Este vorba despre concertul Cameral de pian şi vioară susţinut de doi renumiţi artişti ai muzicii clasice: dr. Daniel Goiţi şi Cristina Anghelescu care s-au produs pe scena sălii de concerte „Rotary” a Liceului de Artă din Baia Mare, în 6 mai 2011, începând cu ora 19. Artiştii au oferit spectatorilor un recital de neuitat din repertoriul compozitorilor francezi Gabrile Gabriel Faure, Claude Debussy şi Cesar Franck. Spectacolul a avut un scop caritabil şi a fost organizat de Fundaţia de caritate Herald din Cluj Napoca. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru sprijinirea: adolescenţilor să rămână in sistemul de învăţământ, mamelor singure şi vârstnicilor aflaţi în nevoi.  
  
Dr. Daniel Goiţi este un mare nume românesc pentru muzica clasică şi este actualmente conferenţiar universitar şi şeful catedrei de pian al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. A participat la numeroase festivaluri, concerte şi recitaluri în ţară şi străinătate, obţinând premii valoroase. 
  
Cristina Anghelescu este solista Orchestrelor Radio din Bucureşti şi câştigătoarea a diverse concursuri naţionale şi internaţionale. 
  
Prin profesionalismul şi talentul lor, artiştii au încântat asistenţa ducând-o pe aripile viselor într-o lume mai bună şi mai curată, într-o altă abordare a clipelor pământene, pline de vibraţiile romantice ale pianului împletite cu cele ale viorii.  
  
În încheiere, interpreţii au fost răsplătiţi de auditoriu cu aplauze îndelungate ale sălii care a fost ridicată în picioare şi cu multe buchete de flori.  
  
A fost o seară memorabilă pentru tot cei care au participat şi au dorit să evadeze din cotidian chiar şi pentru câteva ore. Băimărenii au demonstrat din nou că sunt mari iubitori de muzică. Felicit cu această ocazie artiştii care au avut o prezenţă scenică impecabilă, dar şi pe băimăreni pentru că au venit din preţuire şi plăcere la acest eveniment , a subliniat, Cristina Nemeş Bota, directorul Liceului de Artă Baia Mare. 
  
Marina Glodici 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Liceul de Artă din Baia Mare Dr. Daniel Goiţi şi Cristina Anghelescu au susţinut un recital de pian şi vioară / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 136, Anul I, 16 mai 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!