CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Mihaela Suciu         Ediţia nr. 651 din 12 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

La început, a fost... punctul!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cu această propoziţie a început lecţia, prima mea învăţătoare – Viaţa şi, a adăugat: “ să nu începi o temă nouă, până n-o definitivezi pe cea dinainte şi să-i pui punct!”, repetată ulterior şi de afurisita de suplinitoare, cea cu nume exotic – Experienţa, care mi-a făcut multe zile fripte.  

Pe parcurs acest semn - de punctuaţie, s-a ţinut scai după mine, devenind un fenomen. Sigur nu este fenomenul globalizării, deşi s-a manifestat ultima oară asupra globului terestru prin comprimare, altfel nu-mi explic: cum oare drumurile noastre s-au intersectat în acel punct?, că doar suntem la poli opuşi ca loc de baştină.  

Desigur, nu este vorba nici de acea “transformare”, amintită de maiaşi, pentru că nu intrasem în anul 2012.  

Şi de asemenea, nu-mi explic: cum s-a oprit timpul în acel puct din spaţiu?, dându-ne acea stare de “singularitate”, în care noi, ca doi nebuni am topit vara până ce aceasta şi-a dat ultima suflare. Atunci, tu ai venit cu soluţia salvatoare: “iarna va fi o pauză, iar noi vom compune în contrapunct!” şi eu am adoptat punctul tău de vedere, fără comentarii.  

Acum, tu stai, bine-merçi, în iglul tău călduros visând înălţătoare poeme hibernale, iar eu mă străduiesc, pe cât pot, să mă ridic la nivelul lor.  

După despăţirea noastră, am ţopăit o vreme, în pas de pinguin, cugetând la problema existenţială: “a fi sau a nu fi”, pe urmă am trecut, din lipsă de ocupaţie, la smulgerea, pană cu pană, repetând: ”mă iubeşte, nu mă iubeşte…” până am ajuns cu aripile cam jumulite şi concluzia că mă accepţi oricum.  

Să ştii că mă cam clatin! Nu! Nu, din cauza incertitudinii, ci din pricina morocănosului iceberg pe care mă aflu şi care mă tot bodogăneşte:  

- Mă femeie, acu te-ai trezit să pleci? Ce naiba a fost în mintea ta? Te-ai luat după minciuna aia gogonată cu încălzirea globală. Nu vezi că vremea-i schimbătoare? Acu-i cald, acu ne înţepenim între sloiuri…  

- Zarurile au fost aruncate! îi spun eu, să nu te pună naiba să te întorci. Te-ai înţepenit? Punct şi de la capăt! că eu mi-am luat crucea-n spinare şi nu mă abat din drum.  

- Văleu! cu toate păcatele tale, sigur ne înecăm înaintea întâlnirii cu titanic - poetul.  

- Mi-am luat Crucea Sudului, ca orientare, iceberg prostănac! Voturile sorţii nu s-au terminat de numărat! Taci şi înoată!  

Te miră cumva graba mea? Nu! nu sunt nerăbdătoare… sunt doar pedantă! Vin înspre tine, fiindcă la ultimul poem trimis, ai uitat să pui punctul pe “i”, la cuvântul de-nceput… “iubire”!  

Referinţă Bibliografică:
La început, a fost... punctul! / Mihaela Suciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 651, Anul II, 12 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihaela Suciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Suciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!