CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

La doi paşi de tine
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
S-a dus cineva să se spovedească şi printre altele i-a spus duhovnicului: 
  
- Mă luptă gânduri rele şi nu ştiu cum să scap de ele. 
  
Duhovnicul l-a întrebat:  
  
- Dumitale îţi plac ciorile?  
  
- Nu.  
  
- Bine. Nici mie nu îmi plac. Dacă zboară deasupra ta poţi să le opreşti?  
  
- Nu.  
  
- Bine. Dar dacă vin să-şi facă cuib la tine în cap poţi să împiedici?  
  
- Cum se poate una ca asta? Dau cu ele de pământ.  
  
- Foarte bine, aşa să faci şi cu gândurile cele rele.  
  
- Da, dar se întorc...  
  
- Dă mereu de lucru minţii: o rugăciune scurtă, un gând bun. Întotdeauna lângă tine cineva are nevoie de ajutorul tău. Sări şi scoate-l din impas, că mai mult bine îţi faci ţie decât aceluia. Eşti certat cu cineva? Aleargă şi te împacă, indiferent a cui este vina. În primul rând pentru binele tău şi apoi pentru binele lui. Ţi- a greşit cineva cu ceva? Iartă-l. Înainte de toate pentru liniştea ta. Dacă trece o zi fără să să faci o faptă bună, să plângi seara la culcare. Şi să te rogi la Domnul să nu o mai pierzi şi pe cea care urmează.  
  
- Nu m-am gândit.  
  
- Lasă un timp mintea să alerge unde vrea ea şi vei vedea că întotdeauna ajunge la cele de jos şi de care ne este ruşine, pentru că acestea nu duc la mântuire. Mintea ta să aibă întotdeauna ceva bun de lucru. Altminteri se învaţă ca o slugă leneşă să facă lucruri nefolositoare. Dă-i minţii odihnă numai în timpul somnului. Şi cu timpul vei vedea că se învaţă şi ea să alerge în întâmpinarea celor bune. Şi atunci se schimbă situaţia: şi mintea şi gândurile tale vor ajunge ca nişte slugi credincioase pe care poţi să te bazezi că întotdeauna vor sări în ajutorul tău. Lucrurile nu sunt greu de atins şi se află la îndemâna tuturor dintre noi. Într-un cuvânt hrăneşte sluga şi dă-i de lucru dacă vrei să-ţi fie de folos.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La doi paşi de tine / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1096, Anul III, 31 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!