CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

La cinci ani de la înfiinţare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cinci ani de la înfiinţare: 
  
Liga Scriitorilor a înmânat medalia “Virtutea Literară“ 
  
Şedinţa festivă a cenaclurilor literare reunite, “Artur Silvestri “ şi “Vasile Sav “, ale Ligii Scriitorilor Români, ce a avut loc la Cercul Militar din Cluj-Napoca, Sala Armelor, desfăşurată în data de 26 ianuarie a.c., a fost deschisă de prof.Antonia Bodea, preşedinta cenaclului “Artur Silvestri “ care a dat cuvântul scriitorului Al.Flortin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor. Acesta, în cuvântul său a făcut o retrospectivă a activităţii Ligii Scriitorilor, arătând, printre altele, că această asociaţie profesională are 32 de filiale în ţară şi străinătate, editând 15 reviste, inclusiv având şi o editură online, subliniind că fără sprijinul activ al membrilor Comitetului Director, format, printre alţii, din scriitorii: Ion Constantinescu, vicepreşedinte, Gavril Moisa, secretar general, Iulian Patca preşedintele filialei Cluj şi Ioan Benche, nu ar fi putut ajunge la aceste performanţe. 
  
În continare profesoara Antonia Bodea a invitat Grupul vocal-instrumental”Speranţa “, dirijor Modest Vişoiu, de pe lângă Centrul de Zi pentru Vârstnici nr.2(coordonator Maria Bobină ), să interpreteze cântece de dicate Unirii şi pe versuri de Eminescu. 
  
Un moment emoţionant a fost atunci când scriitorul Gavril Moisa a dat citire ”Hotărâri nr. 1 a Comitetului Director al Ligii Scriitorilor privind acordarea medaliei VIRTUTEA LITERARĂ“ scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor, pentru activitatea depusă în promovarea acestei organizaţii scriitoriceşti în lumea literelor româneşti care “ a lărgit cadrul de reprezentare şi manifestare a acelor dedicaţi artei prin scris, punând bazele şi în ţara noastră a pluripartitismului în organizarea breslei scriitoriceşti.” 
  
După care Al.Florin Ţene a mulţumit membrilor Comitetului Director pentru distincţia primită, şi la rândul său, în baza aceleiaşi Hotărâri a înmânat medalia scriitorilor şI publiciştilor: Michaela Bocu, redactor şef adjunct al cotidianului FĂCLIA, pentru sprijinul în promovarea activităţilor Ligii Scriitorilor, în paginile acestei publicaţii, Ion Constantinescu, Ion Benche, Gavril Moisa şi Patca Iulian, pentru merite deosebite “pentru puternica implicare şi multa disponibilitate, soldate cu o mare investiţie de efort pe bază de voluntariat“. 
  
În continuare, în baza aceleiaşi Hotărâri, preşedintele Ligii Scriitorilor a înmânat DIPLOMA SPECIALĂ scriitoarei Antonia Bodea, pictorului Lazăr Morcan şi economistului Traian Corneanu, pentru sprijinul acordat în buna desfăşurare a activităţilor cultural şi editorial organizate de Liga Scriitorilor. 
  
Au mai luat cuvântul amintind de unele activităţi ale Ligii şi ale mebrilor ei: Ion Constantinescu, Iulian Patca, şi Emilia Tudose. 
  
În încheiere Antonia Bodea a vorbit, foarte documentat, despre viaţa şi opera lui Eminescu , iar prof. Vasile Sfârlea a ţinut o comunicare despre rolul lui Cuza în înfăptuirea Unirii, cuvântare însoţită de fotografii din epocă. 
  
Şedinţa s-a încheiat în aplauzele numerosului public, semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată de Liga Scriitorilor. 
  
Karina Drăgaş 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La cinci ani de la înfiinţare / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 391, Anul II, 26 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!