CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Karina Drăgaş         Ediţia nr. 59 din 28 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

LA CENACLUL „VASILE SAV” – MEMORIA CALENDARULUI: VIRGIL BULAT ŞI MIRCEA TUDOSE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şedinţa cenaclului „Vasile Sav”, din cadrul Centrului de Zi pentru vârstnici nr. 2, ce a avut loc în data de 22 februarie a.c., a fost deschisă de Maria Bobină (coordonatorul centrului), care a dat cuvântul scriitorului Al. Florin Ţene, preşedintele cenaclului, care a prezentat ordinea de zi. 
  
Astfel şedinţa s-a deschis cu medalionul literar „Memoria calendarului -Virgil Bulat şi Mircea Tudose”, în cadrul căruia Maria Bobină a susţinut o comunicare foarte documentată despre viaţa şi opera lui Virgil Bulat. Despre acest autor aclimatizat la Cluj-Napoca şi care a participat de câteva ori la şedinţele cenaclului „Vasile Sav” a mai conferenţiat prof. Vasile Sfârlea. 
  
În cadrul aceluiaşi medalion poeta Emilia Tudose (soţia poetului Mircea Tudose) a vorbit foarte sensibil şi la obiect despre viaţa şi opera celui cu care a împărţit bucuriile şi necazurile o viaţă întreagă. Cu această ocazie a fost lansată antologia de versuri „Povara unei mari iubiri” de Mircea Tudose. Despre acest poet omagiat a mai vorbit Vasile B. Gădălin, Antonia Bodea şi Al. Florin Ţene. 
  
În continuare a urmat medalionul literar ”Carte frumoasă cinste cui te-a scris”, în cadrul căruia preşedintele cenaclului a vorbit despre cărţile „Cărările destinului” de Toader T. Ungureanu, „Utopia umbrei” de Geo Galetaru şi „Sinfonia luminii”, antologia cenaclului clujean „Octavian Goga”. Cu acest prilej Al.Florin Ţene a prezentat şi a vorbit despre noua carte a inginerului Marius Mălai „O viaţă pe şantierele luminii”, care cu câteva zile în urmă a în cadul Balului Operei a primit distincţia „Seniorul Cetăţii”. Arătând, în continuarea cuvântării sale, că membrii cenaclului, ai Ligii Scriitorilor şi al său personal, se mândresc că Marius Mălai este membru al acestor două asociaţii. 
  
A urmat medalionul poetic „Femeia metafora vieţii noastre”, dedicat apropiatelor sărbători: „Mărţişorul” şi „Ziua Femeii” în cadrul căruia au citit poezii: Gheorghe Şoptirean, Vasile B. Gădălin, Maria Racolţea, Antonia Bodea, (care a citit o poezie de Bartolomeu Anania) şi Marius Mălai. 
  
În cadrul tradiţionalului medalion literar „Prin adevăr învingem o părere”, Aurel Vuşcan a vorbit foarte documentat despre Poetul Naţional-Eminescu. Şedinţa s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public care a sublinita prin aplauze fiecare reuşită a celor care au conferenţiat.Viitoarea şedinţă va avea loc miercuri 30 martie. 
  
Karina DRÂGAŞ 
  
Cluj-Napoca 
  
27 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
LA CENACLUL „VASILE SAV” – MEMORIA CALENDARULUI: VIRGIL BULAT ŞI MIRCEA TUDOSE / Karina Drăgaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Karina Drăgaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Karina Drăgaş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!