CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

La Cenaclul ARTUR SILVESTRI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cenaclul “Artur Silvestri “ 
  
Moş Crăciun a venit pe sania Poeziei cu desaga încărcată de cărţi 
  
Şedinţa Cenacluluii literar “Artur Silvestri “, patronat de Liga Scriitorilor Români, din data de joi, 19 decembrie, care s-a ţinut la Cercul Militar a fost condusă de profesoara Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi. După care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor.Acesta a făcut un mic raport privind activitatea Ligii de la ultima şedinţă şi până acum, după care a prezentat revista “ Carpatica“, editată de Filiala Argeş a Ligi Scriitorilor. 
  
Vorbind metaforic, Moş Crăciun coborând pe sania Poeziei cu sacul încărcat cu cărţi, a făcut ca prof.Antonia Bodea să vorbească despre cartea domnului Ovidiu Jucan “Călătorie prin lumea mare “. Despre aceast interesant şi instructiv volum au mai vorbit prof. Ioan Hentea, Maria Lola Ţămbrescu, Iulian Patca, Vasile B. Gădălin, Ion Constantinescu, Gavril Moisa şi autorul. 
  
În continuare au fost lansate antologia “Din stampe, Clujul ... “, alcătuită de Iulian Patca şi Al.Florin Ţene, şi primul număr al almanahului “Mireasma zăpezilor noastre “, scos în condiţi grafice deosebite la Editura Napoca Nova. Despre cele două lucrări au vorbit editoarea Voichiţa Pălăcean Vereş, Iulian Patca şi Al.Florin Ţene, care a subliniat că antologia cuprinde articole, eseuri, portrete, amintiri ale unor personalităţi despre alte mari personalităţi clujene şi locuri încărcate de istorie din Capitala Ardealului. Au citit poezii apărute în almanah, Antonia Bodea, Al.Florin Ţene, Iulian Patca, şi Vasile B. Gădălin. După care profesoara dr. Ştefania Kory Calomfirescu şi-a prezentat cartea “Spre piscul ştiinţei şi culturii româneşti “, volum ce cuprinde vieţile unor personalităţi feminine din toate domeniile. Au dezbătut problema rolului femeii în societate prin prizma autoarei: Voichiţa Pălăcean Vereş, Antonia Bodea, Iulian Patca, Vasile B.Gădălin. 
  
O surpriză ne-a făcut grupul de băimăreni, condus de dr.Mihai Ganea şi profesoara Virginia Paraschiv, care au proiectat un videoclip realizat pe versurile cunoscutei poete clujene Titina Nica Ţene, despre care a vorbit Virginia Paraschiv. Moment viu aplaudat de numerosul public.În continuare au citit din creaţiile lor, maramureşencele: Pop Tabita şi Lucia Dragoş. 
  
În încheiera un cor constituit adhoc, format din toţi cei prezenţi, dirijat de Maria Ţămbrescu, a cântat o suită de colinde, moment de vrajă când Moş Crăciun a plecat mai departe pe sania albastră a Poeziei. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc joi, 30 ianuarie, 2014. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenaclul ARTUR SILVESTRI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1085, Anul III, 20 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!