CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Karina Han         Ediţia nr. 689 din 19 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Karina HAN - LICITAŢIE DE ARTĂ PENTRU DESCHIDEREA PRIMEI ŞCOLI DE MUZICĂ VECHE DIN ROMÂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe data de 28 noiembrie 2012, ora 19, la Muzeul Ţăranului Român (Studioul Horia Bernea) va avea loc o licitaţie de artă cu scopul de a strânge fonduri pentru înfiinţarea şi dotarea primei şcoli de muzică veche din România. Licitaţia cuprinde 36 de opere de artă ale unora dintre cei mai reputaţi artişti români contemporani. Şcoala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013 şi este o iniţiativă a asociaţiei Antiqva şi a agenţiei Medieval Praxis*.  
 
Miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 19.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, va avea loc licitaţia de artă dedicată înfiinţării primei şcoli de muzică veche din România. Acest demers este menit să încurajeze formarea unei noi generaţii de artişti specializaţi în muzică veche şi deopotrivă educarea unui auditoriu avizat. Şcoala de Muzică Veche este o necesitate în oferta educaţională şi artistică din România, unde muzica veche nu se regăseşte aproape deloc în programele instituţiilor de învăţământ, în special la nivel preuniversitar, în ciuda unui interes real din partea publicului pentru acest gen muzical.  
 
Licitaţia din 28 noiembrie va cuprinde 36 de opere donate de artişti, iar fondurile obţinute vor fi utilizate pentru achiziţionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri şi lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziţia elevilor, pentru studiu şi documentare. Vor fi de asemenea acordate burse de studiu elevilor merituoşi cu situaţie financiară dificilă.  
 
Operele de artă sunt realizate de unii dintre cei mai importanţi artişti români contemporani. Catalogul licitaţiei poate fi consultat la adresa:  
 
Şcoala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013. Cursurile vor fi oferite de profesori calificaţi la cele mai bune şcoli de profil din ţară şi din străinătate, beneficiind în plus de o bogată experienţă pedagogică şi concertistică. Cursurile de muzică veche pentru copii sunt deschise atât copiilor foarte talentaţi, interesaţi în mod special de interpretarea de performanţă, cât şi celor care nu îşi doresc neapărat o carieră muzicală în viitor, ci doar dobândirea unei culturi muzicale solide. Alături de oferta educaţională pentru copii, şcoala va oferi şi cursuri de interpretare şi iniţiere în ascultarea muzicii vechi pentru adulţi, atât la nivel de grup, cât şi individual.  
 
Informaţii contact,  
 
Karina HAN  
0725.22.33.98.  
Bucureşti, 15 noiembrie 2012  
 
-------------------------------------------------------------  
 
* Înfiinţată în anul 2005, agenţia Medieval Praxis îşi dedică activitatea organizării de evenimente culturale, propunându-şi să aducă managementul artistic românesc la un nou standard de calitate şi creativitate. Punctul central al demersului Medieval Praxis îl constituie evenimentele dedicate Evului Mediu si muzicii vechi, domeniu pe care agenţia îl supune cu constanţă atenţiei publicului printr-o serie de manifestări concertistice, grupate sub semnul Festivalului de Muzică Veche Bucureşti (2006-prezent) şi al Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti. Începând cu anul 2012 Medieval Praxis a lansat programul educaţional „Il maestro e lo scolare” iar din februarie 2013 va deschide prima Şcoală de muzică veche din România. Printre realizările importante ale agenţiei Medieval Praxis se numără, în egală măsură, Tabăra medievală pentru copii (din 2009), Festivalul şi Târgul de Artă Medievală Bucureşti, Festivalul Mediaş - Cetate Medievală, diverse conferinţe şi evenimente de afaceri.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Karina HAN - LICITAŢIE DE ARTĂ PENTRU DESCHIDEREA PRIMEI ŞCOLI DE MUZICĂ VECHE DIN ROMÂNIA / Karina Han : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 689, Anul II, 19 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Karina Han : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Karina Han
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!