CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Ipostaze >  

Justiţie

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Justiţie
Murit-a B, avea o căciulă, ca o claviculă pe o rotulă, nu e de râs, nu e de plâns, dar e de prânz, o constatare, cum ai înţepa, AMICE, ţipare, un fluture în cap, cum ai face dragoste cu o femeie din Calea Lactee, ferestrele sunt pătrate, pe jumătate, azi este miercuri, deci , pe sferturi, apa neagră a nopţii, ferea, vin copţii, apele curg în vale, B. a murit în bale, gerul străpunge pielea, adio, B., lacrima e ca zerul, viaţa e zero. Un rob mai tremură în Scrob. Tiranul mai taie o felie din libertate, răcanul strigă ura din unitate. Pe pat un soldat, trei prostituate, cineva mângâie un mort, mein Wort. Câinele latră a pustiu, vântul răspunde, ştiu, ştiu, iu, iu, ies aburi, balul este în toi, atârnă trupurile, doi câte doi, străluce luna, ochiul vede, creierul, nu, nu crede, lasă poemele inginereşti, medicale şi baclavale, poemul este un bisturiu pe vena unui martir viu, un câmp de sfeclă nu este cultură, deşi e roşu de la natură, ce zi este astăzi? Voi, pierzători de timp, loosers, cată sub bluze, ah, sânii, ca pâinile calde. Mercole venerică, îmi place prietenul Joe, căzut din Americă. Mă complic mereu ca o boală, femeia nisipurilor vine , îmi dă oboseală, faţa mea este tot mai străină, stafia soldatului din plastilină, fantastic ce nas a pornit pe Nevski Prospekt, tocmai în anul bisect, bisex, complex. Bastonul poate lua orice înfăţişare, de general, mareşal ori de putoare. Are puteri magice, toiag de profet, Oskar şi Erick stau la coadă la bufet. Am uneori o poftă nebună să discut cu Domnul la telefonul din lună. Minune, retrăieşte-ţi viaţa, încearcă, inima ticăie, parcă se ceartă. Nu se vede capătul coridorului, nu te-ncrunta, prăjeşte oul condorului. Şi dovleceii se căsătoresc, aşa este cel puţin în Vest. Cu trenul de noapte ajungi precis în clasa a şaptea. O mimoză urcă pe zidul lichid, numai roza ştie că este granit. Meandre printre Andre, una-i de aur, eu sunt un simplu dinosaur. Ultima veste ţi-o aduce un corb într-o vestă, cu nun şal andaluz te poţi spânzura, dar mai bine taie arbuzul şi bea. Din război în vis şi înapoi, ce spune Faust, nume vechi de cotoi? Pe stâncile netede, iete-te, trăiau stridiile albastre şi midiile albe, numai memoria încearcă să o mai scalde, cum face Vasile când nu ştie lecţia, strigă după Letiţia care-i la secţie, luptă cu un pluton foarte aprig, tăcut, în spatele frontului nu este nimic de văzut. Poate un dos, acolo, de dezertor, pac şi l-ai trimis în rai zâmbitor. Ciudate grenade, se miră o domnişoară, mângâie cuiul, explozie rară. Cască şi chelneriţa, aerul e năbuşitor, drepţi, intră domnul JUDECĂTOR. El toate le ştie, le uită, ia o hârtie şi citeşte cu ciudă. Mergi la casierie, ia-ţi restul de ani, nişte mărgele de sticlă ne-a adus inspectorul Dan. Joseph Knecht nu este K., un ajutor de călău a rămas fără slujbă, na. Altul şi-a mâncat nevasta ca pe o savarină, a fost iertat, avea oricum o vină. Dar capcana justiţiei este-ncurcată. Curcile râd şi se joacă-n poiată.
BORIS MARIAN
Referinţă Bibliografică:
Justiţie / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1130, Anul IV, 03 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!