CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

JURNALUL SINGURATICULUI-Paralelismul pre-destinatului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cel mai uimitor aspect al întregului este reprezentat în dimensiunea liniilor care se succed nevoilor de infinit ale fiecărei entităţi. Linia nu este o constantă a orizontului. Este doar o delimitare primitivă a modului de conştientizare a noţiunii de limită din perspectiva fiinţei umane. Dar nu este o noţiune de sine stătătoare. Pentru că nu se aplică doar la încercarea de limitare sau delimitare sau chiar de precursoare a conceptului de distanţă. Linia poate reprezenta definitoriul care stă la baza descifrării universului de pildă.  
  
Linia, este simbolul atribuit cel mai lesne unei scale de măsurare a călătoriei între puncte. Spun puncte deoarece din raţiune umană sunt singurele care interpretează destinaţia încriptată în linie. Le putem spune bornele, care se intersectează în nevoia noastră continuă de a delimita firesc spaţiul dintre un punct al liniei, spre alt punct al aceleaşi configuraţii geometrice. Nu contează foarte mult dacă acea linie este într-un plus sau minus infinit. Dintr-un alt punct de vedere, linia este corespondentul cel mai indicat pentru o altă formă de măsuratoare şi anume aceea a longevităţii umane. Aici a prins mai mult deprinderea de cutumiar deoarece este foarte lesne receptat primind consensul de accepţiune generală, ca o reprezentare prin care care fiinţa umană îşi defineşte existenţialitatea într-o fărâmă de univers. Logicitatea dogmaticului nu are de altfel niciun corespondent în realitatea liniei. Pentru că se reduce cu totul în nevoia umană de înţelegere a necuprinsului. Marea eroare pe care o atribui omului este corelarea lui cu nemărginirea liniei. Noi toţi, voit sau nu, ne regăsim parte din linia care alcătuieşte una dintre trăsăturile definitorii ale universului cvasi-dimensional.  
  
Dar, având în vedere limitarea la care ne pre destinăm singuri, devine absolut normal să limităm şi linia în sine. Această gestionare de informativ se dezvăluie cel mai lesne în dorinţa noastră de exprimare a paralelului dintre două linii, ca şi o concluzie umană. Adică omul se întrevede în necesarul celuilalt, precum două linii perfecte, care nu degustă decât un infinit singular. Foloseşti linia universală, într-o îngemănare atât de distonantă cu linia umană încât toate legile absurdului sunt încălcate barbar. 
  
Pe scurt linia, din considerente umane, a devenit un paralelism al pre –destinatului. Omul avansează ideea, că perechea lui este linia care vine în lateral cu el, moştenind aceleaşi trăsături cu ale liniei lui destinative. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
JURNALUL SINGURATICULUI-Paralelismul pre-destinatului / Daniel Dăian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Daniel Dăian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniel Dăian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!