CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Jurnal de Atelier I - Scrisoare deschisă adresată
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Foto: Atelier sculptură, Braşov, 2004  

Făurar 2014, Şirnea – “Groapa Hyperboreanului”  

Dragi prieteni,  

am fost criticat de uni că scriu degeaba despre o “generaţie pierdută” şi că trăiesc în “trecut” (în“timpurile idilice”), de alţii că scriu numai despre “idealuri înalte” ale nepământenilor (care nu există, zic ei) şi că nu trăiesc în “prezent”.  

Aşa este, îmi însuşesc critica lor. De vreo trei ani însă (timp în care am scris peste 1300 de pagini de jurnal) eu nu mai trăiesc ci doar mi se pare că trăiesc, uneori uit şi de ce mai scriu, dar nu uit să “trăiesc în viitor” şi să scriu despre sfârşitul istoriei celei mai mari înşelătorii umane.  

Uneori cred că trăiesc doar prin “Coloana soarelui de vis”, într-un dublu-personaj, unul real, pe pământ, în Munţii Piatra Craiului închis în “temniţa îngerilor”, altul fictiv, la orizontul Misterului în Unu...în Doi...în Trei...şi în 8 la puterea şi ordinul divin 64 de “Stele arzătoare cu opt raze”...într-o uriaşă Simfonie a Durerii şi Fericirii umane...  

Ziua scriu, în loc să sculptez...O, Doamne, de ce m-ai pedepsit să nu mai sculpteză, ca să trăiesc la limita limitei şi să scriu de la stânga la dreaptă doar până la capătul rândului?... Dimineaţa scriu, la amiază corectez, seara mai postez din când în când pe blog şi pe revista Confluenţe literare, iar noaptea...Noaptea vine îngerul şi după ce mă loveşte cu aripa în spinare, mamă, nu sub forma plăcerii, ci sub forma durerii - mă întreabă:  

“Tu, care vrei să vii la noi pe Staţia finală – Sfântul Soare -, dar te-ai pierdut singur pe drum şi nu mai şti nici staţie spre care să te îndrepţi, spre Staţia Cubului dumnezeului biblic sau spre Staţia Solară “SAR” - şti că eşti înger? Ştiu. De unde şti? Nu ştiu. Te simţi “stea în stea” sau “cruce în cruce”? Mă simt şi una şi alta, dar încă nu ştiu cine sunt...  

Pentru că tot sculptând la Geneze, la Ciclul reginelor, la Cruci “multiple înclinate” şi la Coloane infinite...şi tot tăind în materie cu măsura propriei mele fiinţe, într-o zi am greşit unghiul “Coloanei Femeia-îngerul melancoliei”(cu doar două grade) – unghiul de incidenţă dintre planul cosmic şi planul uman - “unghiul solstiţial” de 36 de grade de pe axa Pământului pe axa Cerului cristalin - şi Dumnezeu mi-a dat peste deşte... şi o vreme era să mă damblagesc aproape de tot.  

Acum ştiu doar că sunt o “Stea arzătoare cu opt raze”... De unde şti? Nu ştiu. Şti că exişti doar practicând o formă de ascensiune cu n-dimensiuni? Ştiu! Şi de aceea tot mă lupt să construiesc din această “Stea” o Troiţă RSB (Rezonator stelar de bioluminiscenţă solară) şi apoi un Car Ceresc cu care să pornesc cu el direct în soare...  

“Construişte-ţi mai întâi vehicului sufletului şi apoi Carul Ceresc, căci dacă nu vei şti cu ce frecvenţă funcţionează sufletul viu în “maşinuţa biologică”, nu vei cunoaşte nici cum funcţionează Carul Ceresc”, mi-a mai zis îngerul, care mergea înaintea mea călare pe un Cal uriaş, roşu- argintiu, cu stea în frunte şi cu copite de aur, străjuit de doi Străjeri ai Sfântului Graal...Povestea continuă dar o voi spune în altă scrisoare...  

Azi voi scrie, aşadar, despre lucruri mai pământene. Bunăoară, ieri am avut o discuţie prin telefon cu fiul meu cel mare, Alexandru, din care mi-a confirmat, ceea ce de altfel bănuiam, dar nu-mi venea să cred, că e apolitic şi „apatrid”, dar încărcat cu o spiritualitate încă puternică. În ultimul sms îmi scrie:”Puterea iubirii e mare, primeşte Iubirea şi Lumina de la Creatorul universului şi aşa te întăreşti! Ai Puterea în tine. Tot ce trebuie să facem este să Iubim!” Cât de adevărat!  

Că el o iubeşte acum pe Elena din Troia de carton în defavoarea Ifigeniei, sau viceversa, nu mai are importanţă, pentru că mai devreme sau mai târziu va ridica sabia pentru una dintre acestea, când va sosi clipa aflării identităţii acestor două fiinţe feminine, cu descendenţă solară sau lunară, atlanteeană şi lemuriană.  

Că e „apolitic” nu ar fi o acuză prea mare, apoliticul se poate compensa în Marea Trecere din universul tehnologic - care în mod sigur ne va elibera către nimic – în evoluţia naturală în ştiinţa viului, prin implicare în sfera cunoaşterii “celeilalte ştiinţe” – ştiinţa alternativă, aplicată prin teoria laserilor biofotonici şi a “generatoarelor stelare de bioluminiscenţă solară”.  

Mai grav este faptul că, deşi ştiam cu ani în urmă că îşi iubeşte ţara (inconştienţa este o ţară, o patrie; conştiinţa, un exil perpetuum), acum îmi dau seama că devine „apatrid” prin neimplicarea şi participarea la jocul sorţii, în structurile de putere politică naţională sau în cele de pe scara Puterii bruxelleze din UE. Aşa cum spuneam, implicare şi participare la jocul sorţii, începând din Iliada lui Homer din Grecia antică până în zorii Timpurilor Moderne, se făcea prin Moarte, sau Glorie şi Onoare.  

Azi, dacă numai 0,02% din omenire (ştim noi cine) se implică în realitatea politică - pe de o parte în programul de “deprogramare” a popoarelor, prin eugenie umană (în Programul Terra PIG prin NOW şi ONG-Monsanto), pe de altă parte în programul Terra Mirabilis (în “Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”), iar Restul lumii e absentă, pentru că acceptăm doar ca nişte păpuşari codoşi, globalişti şi globalizaţi, lipsiţi de viziune, să ne jefuiesc băncile şi popoarele, să ne “spele” şi ne “cip-uiască” - “creierele bicamerale” - înseamnă că ne merităm soarta.  

Am stat puţin de vorbă cu el şi mi-a spus că nu mai este interesat de niciun fel de politică şi că nici măcar nu mai votează. Mă îngrijorează acest fapt nu atât pentru el (ca inginer horticultor, sunt convins că în cele din urmă îşi va găsi liniştea în lucrarea pământului, bucurându-se de bogăţia şi roadele acestuia), cât mai ales pentru o generaţie pierdută (a câta?) în care nu se mai regăseşte nici el, nici eu.  

Deci nu e numai „apolitic” şi „apatrid”, e şi „eurosceptic”, şi la un pas de a deveni un „anarhist” înverşunat (aşa cum am devenit eu între timp, un “anarhist islamist de centru-stânga” şi un moderator Occidental de centru-dreapta) sau chiar anti-elitist, care se poate oricând ralia unor diverse extremisme, manifestând indiferenţă şi dispreţ pentru politică, sub pretextul că politica e treaba „bătrânilor”, sau dacă, în viitor, va fi doar treaba „femeilor”, cu atât mai bine pentru bărbaţi, aceştia urmând a se ocupa cu agricultură ecologică şi alte invenţii ciber-, nano-, bio-, practicând în viziunea sa – “permacultura” - ştiinţa alternativă la agricultura ultramodernă OMG-Monsanto, renunţând definitiv la sistemele moarte şi reci.  

Ceea ce nu-i deloc rău, ba chiar e foarte trendy (era să zic “dandy”) să ai asemenea idealuri înalte, cu o singură condiţie: să deţii 5-10 hectare de pământ care să-ţi asigure o stabilitate economică în limita decenţei şi, bineînţeles, să nu te deranjeze preceptorul trimestrial cu 150 de taxe pe an, inclusiv taxa pe “eter-aer-foc-apă” (elemente fundamentale ale pământului) ce se preconizează acum a le taxa şi pe acestea.  

Din păcate, numai aplicând această ştiinţă alternativă prin puterea spirituală la „scara creaturală”, nu te mai scoate azi nimeni la liman din sfârşitul istoriei cele mai mari înşelătorii umane, ba chiar dacă nu te hibridizează şi te bagă de tot în comă tehnică şi politică, această istorie insolită te lasă să te îngropi singur în Munţi de Speranţă cât eşti tânăr, pentru ca, ajuns la 40 de ani, să devii un „paria” pe un pământ desfigurat, lovit, otrăvit. În cazul nostru, otrăvit cu lacuri de cianuri mari cât Monaco, prin vinderea a 70% din suprafaţa ţării străinilor, pentru exploatarea “gazele de şist” prin fracturări hidraulice, care ne vor găuri întreaga ţară şi ne vor otrăvi toate apele.  

Dintr-o discuţie online cu o nobilă doamnă din Paris (C. Maria - jurist şi doctorand în drept la Sorbona) - prin care îi sugeram, printre altele, să facă tot ce se poate, ca să modificăm legea vânzării pământului, astfel încă să se vândă numai prin căsătorie -, între timp doamna s-a decis să-şi depună candidatura (Independentă) la cea mai înaltă funcţie în stat - am concluzionat că toată clasa politică românească este compromisă iremediabil, că toate partidele sunt nişte „haite de lupi”, cu politicieni obedienţi, îmbrăcaţi în piei de oaie.  

Şi că numai o implicare a femeilor în proporţie de 80% în parlamentul UE şi în politica de pe malul Dâmboviţei ar mai putea salva această ţară verde, aflată la margini de imperii, pe “Scutul” americanilor, între două culturi şi două religii (creştinismul, care e o religie a “iubirii”, şi islamul coranic, care e o religie a urii), care, deşi sunt diametral opuse, Orient - Occident, la origine au acelaşi Dumnezeu, cel puţin până în urmă cu 1444 de ani, când cultul zeilor tribali respinsese pe ultimul plan vechea religie astrală a Soarelui, a Lunii şi a lui Venus.  

Recent am citit o scrisoare deschisă, foarte critică, scrisă de senatorul Valer Marian, exclus din PSD, scrisoare în care senatorul îi pune premierului Victor Ponta (cel mai tânăr premier (39 de ani) al României post decembriste (era să zic post „loviluţie”din‘89) 22 de întrebări, acuzându-l de homosexualitate, adulter, uciderea tatălui şi colaborarea cu serviciile secrete.  

Numai aceste întrebări şi acuze grave, care vin din partea unui senator (care îşi încheie scrisoarea cu „În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică”) şi e de-ajuns să-ţi dai seamă în ce hal a ajuns clasă politică românească şi pe ce mâini criminale e acum administraţia ţării. Dar mai bine să citiţi scrisoarea senatorului, ca să vă convingeţi singuri de mascarada acestui fanfaron.  

În concluzie, cel mai grav lucru în ţara noastră, dar eu zic că e grav în toate cele 28 de state din UE aşa zis „unite şi integrate” într-o piaţă „unică” de peste cinci sute de milioane de oameni (locul trei în lume după China şi India), este faptul că, în lipsa unei Constituţii europene care să ne coaguleze osmotic vechile tradiţii şi cultura europeană (care a fost cândva leagănul civilizaţiilor lumii), paradoxal, au năvălit în lume o armată de păpuşarii demenţi şi lipsiţi de viziune, globalişti şi globalizaţi, care împreună cu păpuşile de lux şi caricatura politică Maculistă din UE la care asistăm de un sfert de veac, ne devastează şi degradează bătrâna Europă, lăsând în urma ei o generaţie de apolitici, apatrizi şi eurosceptici.  

Lipsa de patrie naşte monştrii roşii şi oameni fără destin, care devin un Destin închis al Lumii, al înstrăinării şi îndepărtării de esenţa fiinţei. Când limba nu mai e locul de adăpost al fiinţei, iar fiinţa ajunge o ficţiune vidă, e semn că patria dispare nu numai din “n-topografia carpato-dunăreană”, ci şi din inima ta, ori unde te-ai afla pe Terra PIG sau pe Terra Mirabilis.  

Iată cum am ajuns azi să trăim într-o generaţia de analfabeţi culturali, în mare parte născută după revoluţia din 1989, confruntată cu n-crize şi cu măsuri drastice de Austeritate, aplicată de Germania. O generaţie “second-hand” care, după înfrângerea comunismului şi a capitalismului, nu i-a mai rămas decât internetul şi opţiunea pentru noua alfabetizare (cu copi/past) sau nouă anarhie a hipsterilor (manipulată de noua nomenclatura „nomadă” şi alogenă); sau, mai grav, să devină amorală şi să se sinucidă, că personajele din nuvelele şi romanele lui Mircea Eliade.  

PS: Pentru a şti despre ce Prinţesă X este vorba, public această legendă mai jos:  

Legenda: Prinţesa X = creştinism (MD-MM + cele trei Diana D3, respectiv Maica Domnului, Maria Magdalena, Diana-Luna-Hecate, Diana-Artemis-Bendis, Diana Sancta Potentisima) + islamism (F3 Fatima + cele 72 de Fecioare) + new age & satanism (Marea Zeiţă, înfăţişată adeseori sub aspectul teribil de regină a Morţilor + Lilith, Isis, Kali, Shakti, Eurynomes, Mnemosynes, Iele, Valkirii, etc.)  

Referinţă Bibliografică:
Jurnal de Atelier I - Scrisoare deschisă adresată generaţiei optzeciste şi românilor de pretutindeni (2) Fragment din 144 de Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X - (39) / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1134, Anul IV, 07 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!