CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  

IUBIREA...NELINIŞTI METAFIZICE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Uneori, vorbele spuse pot fi înşelătoare, dar pictura nu poate minţi. Şi nici poezia… care foloseşte Cuvântul cu forţa sa magică. Potrivit Bibliei, „La început a fost Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi  

Dumnezeu era Cuvântul” după care…Cuvântul s-a întrupat... Pictura şi poezia reprezintă un cumul de sentimente şi senzaţii transpuse în culoare sau versuri. Culoarea este magică, pictura atrage oamenii, creează relaţii. Acest lucru contează foarte mult întrucât raportul cu cei din jurul nostru reprezintă una dintre cele mai teribile forţe de propulsare pentru evoluţia umană. Pictura ca şi poezia… reprezintă puntea prin care ne apropiem unii de alţii. Sunt oameni care se „re-găsesc” în pictură şi poezie, devenind conştienţi de „rădăcinile” lor, începând a se înţelege pe sine însuşi, apoi pe ceilalţi…  


Spre deosebire de Iubire, Dragostea doare… şi lasă amprente pe sufletele şi chipurile noastre…înnegurându-ne privirea.  

 

Grafica: Mihai Cătrună  

Referinţă Bibliografică:
IUBIREA...NELINIŞTI METAFIZICE / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 706, Anul II, 06 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!