CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Iubirea...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Dacă într-o zi am fi opriţi pe stradă şi am fi întrebaţi cum definim iubirea în viaţa de zi cu zi, ce răspuns am avea? Desigur, am asocia iubirea cu sentimentele ce le purtăm soţului, soţiei, copiilor sau oricărei persoane care ne face să ne simţim confortabil în prezenţa ei. Nimic mai adevărat, dar sfera definiţiei se întinde dincolo de acestea.  

Iubire înseamnă să fim alaturi de oameni, nu doar cu gândul, şi nu doar când totul merge perfect, ci şi în clipele de cumpănă, clipe grele, suferinţă, necaz, neajunsuri, strâmtorări… Iubire înseamnă să ne pese de cel de lânga noi, înseamnă să avem un comportament placut din toate punctele de vedere faţă de aproapele nostru, faţă de semenul nostru…faţă de cel de lângă noi. Iubirea înseamnă dăruire…. Fie că vorbim de viaţa spirituală sau de cea pământească, iubirea este dăruire necondiţionată. Când iubim cu adevărat, slujim oamenilor făra să asteptăm nimic în schimb; îi susţinem în drumul lor, chiar dacă nu suntem întru totul de acord, pentru că iubirea din noi speră ca ei să găsească o cale mai bună pe care să păşească…îi susţinem sau îi ajutăm răbdător…Ştim să ascultăm cu atenţie si răbdare, reuşim să redăm zâmbetul şi încrederea în sine celorlalti, nu îl grăbim pe cel ce neîndemânatic izbuteşte cu greu în lucrul lui, transformăm orice convorbire sau întrevedere într-o clipa de părtăşie…Dacă toate acestea ne însoţesc, ştim că iubirea există cu adevărat în noi…  

În fiecare zi din viaţă noastră, într-un fel sau altul, trăim iubirea…cum o trăim, diferă de la zi la zi. Sa o purtăm ca pe o cunună!  

Referinţă Bibliografică:
Iubirea... / Ana Georgescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1158, Anul IV, 03 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ana Georgescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Georgescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!