CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

IUBIRE INTERZISA - roman, cap. V - Nedumeririle lui Sebastian
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

CINCI  

Nedumeririle lui Sebastian  

Ajuns acasă, se dezbrăcă de hainele avute pentru şcoală, se schimbă în ceva mai lejer pentru toate zilele şi merse să aprindă focul în şemineu. Apoi intră la baie, se spălă pe mâini şi pătrunse în bucătărie să-şi pregătească ceva de mâncare. Discuţia cu Georgeta îi era încă vie în memorie. Încerca să-şi reamintească toată conversaţia şi chiar reacţiile colegei sale din timpul dialogului.  

"Oare ce-o fi nemulţumit-o într-atât pe Georgeta încât era aşa de iritată când i-am relatat ce s-a întâmplat în bar? Doar ea mi-a spus că sunt în atenţia domnişoarei Lepădatu. Dacă nu-mi zicea, habar nu aveam că este îndrăgostită de mine."  

Îngrijorarea Georgetei îl nedumerea pe Sebastian.  

"De ce să fie nemulţumită că mă voi gândi la declaraţia Minodorei cu mai multă atenţie? Sper că nu şi-a făcut vreun plan în ceea ce mă priveşte. Doamne fereşte, doar nu am ajuns peste noapte Casanova sau Don Juan - ul liceului fără să ştiu.  

Minodora îmi face declaraţii de dragoste, Emanuela sare de gâtul meu şi mă sărută cu patimă şi acum, hodoronc - tronc şi Georgeta dă semne de nemulţumire când cineva îmi spune că mă iubeşte. Nu ştiu ce să înţeleg la femeile astea. Văd că mi s-a dus liniştea de până acum".  

Sebastian mestecând în cratiţa în care îşi pregătea mâncarea, revizui mental şi întâlnirea cu Minodora. Începu să-şi amintească mai multe evenimente din existenţa lor comună din cadrul liceului, cărora nu le-a dat importanţă la timpul respectiv. Privindu-le retrospectiv, iar pe tânăra profesoară cu mai multă atenţie, începea să le descopere sensul. Chiar şi fata i se părea acum o domnişoară drăguţă şi părea cu bun simţ.  

"Niciodată nu a intrat în conflict cu vreun coleg de cancelarie, începu el să o analizeze. Nu o fi având ea un corp de balerină sau de top model, dar nici urâtă nu-i. Îi stă bine aşa cum este. Nu toată lumea poate să aibă un corp suplu ca al Georgetei. Ce eu arăt altfel? Parcă sunt un gladiator cu fizicul meu lucrat în sala de fitness.  

Iar dacă mă gândesc la o posibilă iubire, o cred capabilă să aducă şi să combine în dragoste frumuseţea sa nativă, simplă, fără împopoţonare artificială prin ţinute vestimentare sau machiaje extravagante, cu inteligenta şi cultura dobândită prin studiu, pentru că trebuie să recunosc, este o tânără cultivată, nu degeaba a terminat facultatea ca şef de promoţie”.  

Îşi aminti de-o discuţie mai veche avută cu ea la un simpozion. Atunci nu a dat importanţă cum de au avut locurile unul lângă celălalt. Abia acum înţelegea faptul că nu a fost nimic întâmplător. Discuţia dintre ei curgea fluent, fără artificii, într-o atmosfera naturală, chiar s-au simţit bine împreună, dar aiurit cum era, nu s-a întrebat de ce era aşa şi nu ca în cancelarie. Atunci au putut comunica normal, chiar şi altădată au mai făcut-o când s-au mai găsit împreună.  

"Acum dacă mă gândesc bine la situaţia apărută de câteva zile, în ceea ce o priveşte, cred că-i capabilă să facă un bărbat fericit. Are toate atuurile. Totul ar depinde de mine. Dar pot şi eu să o fac fericită?Şi cu prima soţie am avut o căsnicie încheiată pe baza unor sentimente, care pe parcurs s-au dovedit insuficiente pentru a menţine şi consolida căsnicia noastră. Am curajul să mai încerc odată? Dar dacă o facem de probă pentru un timp, fără obligaţii şi fără complicaţii? Să încercăm să trăim împreună nelegalizaţi. Dacă totul merge bine, vom face şi pasul următor, oficierea căsătoriei. Dacă nu, pa şi pusi cum se zice, fiecare cu drumul şi destinul lui.  

Până acum nicio femeie nu mi-a captivat atenţia”, continuă Sebastian dialogul său interior. “S-a întâmplat nebunia cu Emanuela, dar numai din cauza gesturilor şi ţinutei sale provocatoare. La Georgeta nu m-am gândit ca la o parteneră de aventuri amoroase chiar dacă-i singura care-mi place în mod deosebit, iar despre Minodora, ce să spun, parcă nici nu exista până acum, cu toate că o întâlneam zilnic în cancelarie sau pe holurile liceului.  

De la întâlnirea din bar însă a început să-mi captiveze atenţia. Mi-a spart carapacea, în care mă închistasem şi, spre regretul meu, observ că încep să cedez în faţa tentaţiei de a-mi găsi o parteneră. Mă învârt într-un cerc vicios în care mă aflu cu trei femei şi nu ştiu ce să fac. Prima este exclusă din start. Este o copilă care mi-ar complica foarte rău existenţa. Nici nu se pune problema! De acum încolo am s-o primesc la meditaţie numai însoţită de Brigita, altfel o trimit acasă.  

Despre Georgeta ce să spun? Este o femeie frumoasă, îmi place de ea, dar este foarte măritată şi nu vreau să contribui la nefericirea ei pentru câteva întâlniri amoroase. Ce s-ar spune în liceu dacă din cauza mea s-ar despărţi de senator? Doamne, nici nu vreau să mă gândesc.  

Rămâne Minodora. Cu ea este altceva. Aşa cum singură a spus la un moment dat, nu avem cui da socoteală dacă vom ieşi în oraş sau dacă ne vede cineva împreună. Suntem liberi ca păsările cerului. Dar îmi place de ea într-atâta, încât să mi-o fac iubită? Ei, la asta mai am de reflectat. Acum că-i gata mâncarea, să mănânc şi apoi să mă odihnesc un ceas - două până încep ştirile la TV."  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
IUBIRE INTERZISA - roman, cap. V - Nedumeririle lui Sebastian / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1054, Anul III, 19 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!