CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Ipostaze >  

Iubim lucrurile mici

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubim lucrurile mici
Iubim lucrurile mici, fiinţele mici, acolo este esenţa. Ne stăpâneşte demonul vidului. Ne este teamă de neant, ne tremură mâinile. Soarele ne trezeşte la o realitate prea crudă. Lumina ne cade pe faţă fără a ne linişti. Doamne, oare vom înnebuni cu toţii sau numai cei prea slabi, prea sensibili? Mişcarea, mişcarea este totul, omnia fluunt, mişcarea browniană, umană. Roiuri de ţânţari, precum gândurile zboară în jurul frunţii obosite. Ne trezim încătuşaţi de propriile temeri. Atunci ne punem alte cătuşe. Apoi? Ce va fi apoi? Buzele gustând sângele scurs de pe tâmple. În adâncime se întindeau câmpii luminoase. Ne oprim şi întindem mâinile după ceva. O cătuşă care nu permite nicio săritură e lipsită de sens. Ne strecurăm în jurul focurilor ca în vremurile ancestrale. Ne legănăm, în timp ce alţii întind braţele aşa, în glumă. Omul este contrariul unui spânzurat. Ne mişcăm întocmai ca într-un vis. Putem deosebi conturul, gâtul pieziş, coada cu care biciuim pământul, ţeasta aplecată. Primul lucru care ni se oferă , când ne privim, este corpul, adică o părticică din Univers. Mâinile ca nişte păianjeni pe clape, sunetele ies ca din ape, urcă pe boltă. Nu vă aşteptaţi să-mi sfâşii carnea, să-mi arăt sufletul, porumbei, ciori trec prin Cişmigiu, vagabonzi, nebuni, beţivi, boschetari, pensionari, homo-hetero-trans-sexuali, de toate nuanţele, vom fi faianţele de la marea morgă numită Paradis. Nu vă aşteptaţi, nu! Tăcerea universală, imposibilă, cu dinţii strânşi, o caracatiţă-n mandibulă, a doua zi, oraşul cu ochi plânşi va cere vată, perversul, universul, stresul, neauzita moară măcinând oase, tăcerea din Lhasa, poate mai sus, unde-i raiul hindus. Nu vă aşteptaţi, nu
Boris Marian
Referinţă Bibliografică:
Iubim lucrurile mici / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1158, Anul IV, 03 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!