CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 792 din 02 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Iridologia
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ochii exprimă orice sentiment, orice trăire a omului, ei ne spun dacă suntem trişti, fericiţi, dacă suntem dezamăgiţi sau obosiţi. În plus, ochii ne pot spune şi care este starea noastră de sănătate, iar metoda aceasta de diagnostic poartă numele de iridologie. IRIDOLOGÍE s. f. metodă de diagnosticare prin cercetarea irisului şi a pupilei. (< fr. iridologie). 
  
Aceasta este o metoda de examinare holistică a tulburărilor funcţionale şi organice din întreg organismul. Face parte din mijloacele medicinei complementare şi, deşi este vazută cu scepticism, presupune doi ani de specializare după absolvirea unei facultăţi de medicină sau a Institutului de medicină alternativă. 
  
Determinarea stării de sănătate prin examinarea irisului s-a facut încă din antichitate . În muzeul egiptean din Cairo, sunt ilustraţii ce reprezintă călugări examinand ochii faraonului. Prima carte scrisă care se pastrează şi în care sunt relatate informaţii privind starea organismului prin examinarea irisului s-a numit Cromatica Medica şi a fost scrisă de Philippus Meyens în 1670. 
  
Unul dintre primii iridologi ai perioadei moderne, a fost Dr.Ignaz von Peczely. Acesta a observat întamplator, la o bufniţă cu piciorul rupt, modificări în structura irisului. Ulterior, printr-o analiză mai atentă, a observat că aceste modificări s-au schimbat în timp şi pe măsura vindecarii piciorului. Acest incident la facut pe von Peczely sa considere existenta unei posibile legături între semnele din ochi şi starea de sănătate. 
  
Iridologii sustin că irisul poate fi considerat o proiecţie externă a creierului, adică ecranul sistemului nervos. Fiecare zonă a irisului corespunde unui organ şi oferă informaţii concrete despre starea functională a întregului organism. 
  
“Cercetează irisul globului ocular, care seamană cu o hartă, şi vei afla multe lucruri despre starea de rău sau de bine a organismului”, era sfatul lui Hipocrate către învăţăceii săi. 
  
Iridologia este o metoda de diagnosticare rapidă şi eficientă şi într-adevar neconventională. În ciuda faptului că este practicată de medici şi naturopaţi din întreaga lume, la noi în ţară specialiştii sunt destul de rezervaţi. Cadrele medicale care practică medicina alopată privesc cu neîncredere această metodă de prevenţie. 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com 
  
Referinţă Bibliografică:
Iridologia / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 792, Anul III, 02 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!