CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Ionescu/Popescu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ionescu/Popescu 
  
O relatare în spirit şi ordine. Pedanterie, perdele puse la soare. Trăiască soarele, ura! Dosare, dosoare. Nevinovatul ucigaş vine ca un trâmbiţaş. Rococo, un cal maro a urcat în tribună şi tună despre egalitate. Legulitate. Consilierul cantonal joacă sârba pe-un ţambal. Wilhelm Pick, wilhel pick, cine ştie cine a fost acest pic de om? Ia un drog de la nenea Buddenbrock. Ah, colonul, cum ne doare, pune-n loc trei colonade. Începătorul este frate cu Dumnezeu. Cadavru, numele tău este Mavru. Herrrrrren, popor de balene. Bănuiala din Sevilla, bărbieritul cere mila. Observaţii indispensabile pentru feciori şi dame cantabile. A murit şi Pythia, ei ce zici Mitea Karamazov, să moară Pythia, păi se poa”? Preoteasa Pannykis un bufet a redeschis. Tiresias, numele tău este de azi Mizerias. Uriaşul paznic aşteaptă , umil, ordine în vestibul. E un pitbull. Spirit-cămilă-leu-copil, triada lui Nietzsche târziu şi debil. Aşa sunt geniile, mese şi scaune, la donna-i mobile, adună moliile. Boala-i sursă de inspiraţiune, ca un tăciune pe o piele delicată de crocodil infantil. Trepte strâmbe la intrare, cine n-are trei picioare, Cioacă are o mână ascunsă, cu ea binecuvântează şoarecii. Picioarele priveau jalnic scările inaccesibile, inamovibile. Freamătă orhideele carnivore, orori, aurore. O, cara mia, cară-mi cărămida în casă. Bourbonii lucrau câte 18 ore pe an. De asta vinul este negru ca un catran. În depărtare un lup lătra la strămoşi, îi răspundeau obraznic doi caltaboşi. Se trezeau morţii, ce-i gălăgia asta? Întreabă pe Popeasca. Valul uşor al unui discurs apatic, duios aspazia trecea prin anastasia. Vorbind cu nasul, rişti să pierzi parastasul. Ce masă, ce rasă. Ochii m-au lepădat, ciudată floare fără parfum iodat. Diavolul citeşte ziarul cu primarul în buzunarul drept, stâng, drept, stâng. Să mergi mai des la Heidelberg, Popescusberg. Toreadorul virtuţii distruge struţii. Asta da, lecţie de limbă moartă, la popa la poartă. Mai vorbim.  
  
BORIS MARIAN  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ionescu/Popescu / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1131, Anul IV, 04 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!