CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 1230 din 14 mai 2014        Toate Articolele Autorului

DRAGUL MEU COPIL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragul meu copil, c ând ai apărut pe lume am fost cel mai fericit om de pe faţa pământului. Am simţit că nu am trăit viaţa degeaba, că în sfârşit am un scop aici. Când ţi-am auzit primul gângurit am simţit cum întreaga mea fiinţă se topeşte sub emoţiile acelui moment. Când te-am văzut pentru prima dată fericit am înrămat acea imagine în sufletul şi mintea mea şi o port zilnic cu mine oriunde m-aş afla. Nu regret şi nu te învinovăţesc pentru nopţile pe care nu le-am dormit deoarece tu plângeai, iar inima mea se făcea cât un purice pentru că nu ştiam care este motivul. Să ştii că-ţi mulţumesc enorm pentru acele momente, pentru că fără el aş fi străin de bucuria unui părinte.  
  
Când ai mai crescut şi ai început să faci prostioare, nu puteam să nu te avertizez că nu este deloc bine, chiar dacă mă durea să văd că te superi pe mine ori că plângi. Astfel, nu ştiu unde şi ce ai fi ajuns. Poate că atunci nu ai înţeles sau poate că nici acum nu înşelegi, dar să ştii că eu te înţeleg pentru că şi mie mi-a luat ceva timp să văd rostul micilor mustrări.  
  
Imi pare rău că poate nu ţi-am putut oferi mereu ceea ce ţi-ai dorit, pentru că nu îmi permitea situaţia. Mă durea sufletul să ştiu că nu-ţi pot oferi telefonul mult dorit, ori vreo haină mult prea scumpă pentru statutul meu. Insă te pot asigura că ţi-am oferit întregul meu suflet, întreaga mea fiinţă şi tot sprijinul meu pentru ca tu să ajungi acolo unde eu nu am putut ajunge. Să ştii că nu te voi invidia absolut de loc dacă mă vei întrece, pentru că asta îmi doresc să faci. 
  
Din păcate va veni şi ziua în care eu voi îmbătrâni mai multşi nu te voi mai putea ţine de mână la fiecare pas şi te voi ruga să mă ierţi pentru ne putinţa mea. Insă voi trimite alături de tine gândurile mele bune.  
  
Nu pretind să-ţi aminteşti de mine, însă mi-aş dori din tot sufletul meu să nu mă arunci deoarece nu mă mai consideri folositor. Poate nici nu voi mai fi folositor, însă voi fi acelaşi om care-ţi poartă aceiaşi dragoste din totdeauna. Te rog să nu te enervezi dacă voi înţelege mai greu unele lucruri. Gândeşte-te că şi tu erai la fel ca mine, iar eu ţi-am oferit toate explicaţiile şi răbdarea de care aveai atâta nevoie. 
  
Te sărut şi te iubesc infinit! Al tău părinte.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
DRAGUL MEU COPIL / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1230, Anul IV, 14 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!