CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poeme > Constiinta >  

Şi simt... autor Gabriela Crăciun

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Gabriela Crăciun (Rm. Vâlcea) este profesor de limba engleză şi poet.Are numeroase articole si creatii lirice publicate în: „Juventus”, Revista Forum V, Studii de filologie, „Conexiuni”,etc. A obţinut numeroase premii si distinctii: County Achievement Award, The 4-H Electric Project, North Carolina, 2006;Certificate of appreciation for participating in the 4-H Hands to Service Program as a volunteer fot the North Carolina National Guard, 2006;Certificate of Achievement for my service and support to Romania 4-H, 2008;Premiul I la Festivalul-Concurs Interjudetean Brancoveanu-Pecete pe Cer;Premiul I pentru lucrarea stiintifica „Nostalgia si arhetipurile lui Jung” organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul II pentru lucrarea stiintifica „Englishness and behaviour stereotypes”, organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul I pentru lucrarea stiintifica “Androginia si efectul metempsihotic in Adam si Eva”, organizata de Universitatea din Pitesti;Premiul I pentru lucrarea stiintifica “Plenitudinea ontologica in Sarmanul Dionis”, organizată de Universitatea din Pitesti;Premiul special la Concursul National de Poezie „Vasile Militaru”,(Ocnele Mari);Premiul III(poezie) la Concursul de Literatura organizat cu ocazia aniversarii Zilei Brezoiului,2013, etc.Motto: Poezia e pură transfigurare, e masca celui ce-o naşte.

Şi simt...
Bunicii mele

Şi simt...
Când te apleci neputincios,
Cu crengile-ţi plângânde,
Ce nu mai ştiu să nască vis,
Ce au uitat să nască frunze.

Şi văd...
Ce suferind e cerul,
Căci plânge-n stropi de ploaie amară,
Ce toarnă agale peste mine,
Un dor târziu de nemurire.

Şi ştiu...
De sufletu-ţi din scoarţă s-ar trezi
Şi dimineaţă ar fi mereu în tine,
Nici soarele n-ar zăbovi...
Cu mine ar râde în neştire.

Şi cred…
Din rai doar de-ai privi spre mine,
De cerul s-ar deschide doar o zi,
O zână albă să mai pot zări,
Izvor aş plânge, izvor de fericire.

Şi simt...
Tristeţea parcă nu-i a ta,
Căci văd aievea în tine
A mea zână cu păr alb,
Lucind în clar de lună,
Ce a uitat să-mi spună
...noapte bună!


 
Referinţă Bibliografică:
Şi simt... autor Gabriela Crăciun / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1304, Anul IV, 27 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!