CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Concurs internaţional de proză scurtă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


Concursul internaţional de proză scurtă: “ROMÂNIA – CATEDRALA DIN CARPAŢI”, ediţia I, 2014, organizat de Forumul Cultural al Brezoiului


Forumul Cultural al Brezoiului are plăcerea să vă informeze că începând din acest an (2014) iniţiază un proiect cultural susţinut şi de Primărie pentru promovarea imaginii localităţii în ţară şi peste hotare constând din organizarea unui concurs internaţional de proză scurtă cu tema: ROMÂNIA - CATEDRALA DIN CARPAŢI.
La acest concurs pot participa toţi românii de pretutindeni care au talent scriitoricesc de la vârsta de minim 14 ani, indiferent de profesie.
Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, la un rând. Lucrarea va consta dintr-o singură proză de maxim 3 pagini cu tema mai sus menţionată, reprezentând un reportaj turistic sau cultural, articol despre locuri, oameni şi fapte, evocări culturale şi istorice, evocări ale unor mari personalităţi româneşti (din ţară sau de peste hotare), povestire, amintiri despre locurile natale, eseu despre tradiţii, obiceiuri, etnografie şi folclor, etc.
Se pune condiţia ca lucrările să nu fi fost publicate în volum, în reviste online sau pe hârtie şi să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării.
Textele care nu îndeplinesc condiţiile de mai sus sunt descalificate.
Concurenţii vor trimite (individual) prin e-mail trei documente: unul cu textul, unul cu CV(obligatoriu adresa de e-mail pentru contactarea câştigătorilor) şi o poză jpj pe adresa: forumulcultural_brezoi@yahoo.com
Concursul se va desfăşura în perioada 01 mai – 30 iunie, iar jurizarea va avea loc în perioada 01 iulie -15 august, 2014.
Se vor acorda PREMIUL I, II, III şi PREMIUL SPECIAL „ROMÂNIA – CATEDRALA DIN CARPAŢI” constând din diplome tipărite, premii şi publicarea textelor în revistele online mai jos menţionate.
Comisia de jurizare este alcătuită din personalităţi ale culturii româneşti din ţară şi de peste hotare.
Toate lucrările vor fi numerotate şi vor fi trimise fiecărui membru al comisiei într-un document prin e-mail. Jurizantul va lectura fiecare lucrare şi va selecta valoric doar 10 texte cărora le va acorda note de la 1-10 fără ca acestea să se repete. De exemplu textul de pe primul loc va primi nota 10 iar cel de pe locul zece va primi un singur punct. Prin suma notelor acordate de juriu primele trei lucrări (cu punctajul cel mai mare) vor fi declarate câştigătoare. PREMIUL SPECIAL va fi ales de juriu printr-o decizie de comun accord. Lucrările câştigătoare vor fi publicate în revista internaţională STARPRESS (româno-canado-americană), Radio Metafora (SUA) şi Slova Creştină. Vor mai fi publicate, alături de cele premiate, următoarele zece lucrări (după punctajul obţinut) în “Cititor de proză” la Grupul de literatură patriotică şi în “Confluenţe literare”.
Forumul Cultural al Brezoiului îşi dă acordul ca şi alte reviste şi ziare să preia (integral) acest regulament şi să-l mediatizeze, precum şi publicarea rezultatelor şi a lucrărilor câştigătoare cu autorii respectivi.
Câştigătorii vor fi anunţaţi prin e-mail şi mediatizaţi în revistele mai sus menţionate.
Anunţul oficial se va face la sfârşitul lunii august în cadrul Zilelor Brezoiului “Târgul Lotrilor”

COMISIA DE JURIZARE:
1. AL. FLORIN ŢENE – Preşedintele Ligii Scriitorilor Români, Membru corespondent al Academiei Română Americană, ROMÂNIA
2. DORINA ŞIŞU – Director revista Itaca şi fondatoarea Centrului de excelenţă în promovarea creativităţii româneşti ”Itaca” Dublin,IRLANDA
3. IONEL MONY CONSTANTIN – Moderator Grupul de literatură patriotică din „Cititor de proză”, ROMÂNIA
4. HELENE PFLITSCH – Scriitor, GERMANIA
5. VALENTINA BECART – Scriitor, ROMÂNIA
6. TRAIAN VASILCAU - Scriitor, REPUBLICA MOLDOVA
7. VALERIU TURCANU – Scriitor, REPUBLICA MOLDOVA
8.VASILE HATOS – Scriitor, ITALIA
9. ION NĂLBITORU – Scriitor şi Preşedintele Forumului Cultural al Brezoiului, ROMÂNIA

 

Referinţă Bibliografică:
Concurs internaţional de proză scurtă / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1211, Anul IV, 25 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!