CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

A ÎNVIAT CEAUŞESCU!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Nicuşor şi Nuţica se ţineau de mână ca doi tineri îndrăgostiţi şi se plimbau agale pe aleile presărate cu cele mai frumoase şi parfumate flori din Grădina Raiului. Pe acest tărâm al eternităţii erau în culmea fericirii!
Dar iată că într-una din zile Nicuşor se prezentă la Sfântul Petru implorându-l să-l lase împreună cu scumpa sa soţie să-şi petreacă week-endul în frumoasa ţărişoară de care le era tare dor. Sfântul se învoi doar cu o singură condiţie:
- Nu vă las pe amândoi. Mă tem că nu vă mai întoarceţi.
- Este chiar aşa de bine pe plaiurile mele natale?
- Ohooo!... Nu mai pot de bine confraţii tăi! - râse Sfântul Petru pentru prima oară de când era responsabil cu Poarta Raiului.
Şi Nicuşor alunecă din Cer pe o rază de lumină, aşteptând cu nerăbdare să-şi întâlnească poporul iubit şi să admire cu satisfacţie măreaţa sa operă de odinioară cu câmpurile irigate, cu holdele mănoase sau turmele de mioare ce populau munţii până la golurile alpine. Vroia să se bucure de noile realizări ale urmaşilor săi cu fabrici şi uzine performante şi oameni fericiţi!
Dar deodată se trezi în nişte hăţişuri din dosul cărora îl priveau cercetători doi ochi de lup înfometat. Hăuli de câteva ori şi sălbăticiunea se depărtă, probabil urmărea vreo căprioară la fel de înfometată pe aceste meleaguri în care uscăciunea pusese stăpânire.
Cu chiu, cu vai, se strecură într-o poieniţă cu solul arid.
- Cred că am greşit adresa, - se consolă de pustietatea ce trona în deplinătatea sa. - Iată ce-a mai rămas din plaiul tău natal! - tună o voce din Cer.
Însetat, înfometat, amărât, dezamăgit şi însângerat de la ţepii mărăcinilor, străbătu pe rând zone sălbatice, de nerecunoscut. Dispăruseră satele şi lanurile de grâu şi porumb ce altădată se legănau în adierea caldă a vântului, apele secaseră, dealurile zăceau sterpe, iar versanţii despăduriţi alunecaseră la vale. Cu cât înainta cu atât se îngrozea de priveliştile dezolante.
- Oare acesta să fie Bărăganul? Unde-s instalaţiile de irigaţii realizate cu sudoarea poporului, unde-i grânarul Europei?
Totuşi se consolă cu alt gând.
- Probabil au abandonat agricultura şi s-au axat doar pe turism şi păstorit.
Aşadar, luă calea munţilor, dar şi de data aceasta surprizele neplăcute îi ieşeau în cale la tot pasul. Spre stupefacţia sa din staţiunile sale rămăseseră doar ruinele, iar falnicii munţi arătau ca nişte găini jumulite prin care se perindau haotic sălbăticiunile.
- Cu siguranţă s-au axat doar pe industrie!
Dar mare-i fu mirarea când descoperi că fabricile şi uzinele zăceau dărăpănate ca vestigii ale unui trecut îndepărtat, pline de bălării, şerpi, şopârle şi maidanezi.
Se crucii de-a binelea şi hotărî să convoace de urgenţă Marea Adunare Naţională! În drumul său întâlni câţiva bătrâni rătăciţi în anii vremii cu toiagele din mâini intrate în putrefacţie. De la dânşii află cu stupoare că tineretul părăsise plaiurile mioritice şi se răspândise în lume.
Ajunse la Casa Poporului unde descoperii parlamentarii şi guvernanţii în frunte cu şeful statului cufundaţi într-o meditaţie profundă, dincolo de graniţa somnului. Alături, pe fotoliile parlamentare, zăceau la întâmplare, la fel de obosite, laptop-urile care se blocaseră pe o imagine cu câte o fetiţă sexy ce-şi etala plină de graţie trupul senzual cu sânii îmbietori şi coapsele seducătoare.
Avuseseră o dezbatere în plen, crucială, despre destinele ţării şi în urma acestui efort căzuseră epuizaţi pe unde apucaseră. Fusese emisă o ordonanţă de urgenţă de către domnul premier şi promulgată o lege fulger de către peşedinte. În final purceseră la dezbaterea amendamentelor, căci la noi e ca la nimeni, întâi se aprobă şi apoi se dezbate! Aşa este şi firesc, de la cap la coadă, de la şef la slugă, adică de sus în jos în cădere liberă!
- Ce metodă modernă de a-şi ţine congresele!
Abia după vreo cinci zile se treziră aleşii neamului din beţia afrodisiacă a viselor, căci se apropia week-endul şi aveau delegaţii în interes de serviciu în Insulele Caraibe!
Deodată unul dintre aleşii neamului ţipă disperat:
- A înviat Ceauşescu!
În acel moment, îngroziţi de spaimă, se înghesuiră aleşii poporului pe sub scaune şi birouri, iar alţii mai deştepţi ţâşniră pe ferestre spoind asfaltul străzii…
În cele din urmă, după o şedinţă de vreo 12 ore prezidată de tovarăşul Ceauşescu şi după o muştruluială zdravănă din partea acestuia cu un vot de blam, ajunseră totuşi la un consens. Tovarăşul le propuse o soluţie tentantă, să-l însoţească într-o mică vacanţă în Rai ca să ia aminte la adevărata democraţie şi să vadă cu proprii lor ochi ce înseamnă fericirea. Majoritatea considerară schimbul de experienţă o oportunitate în afacerile personale!
- Voi nu cunoaşteţi nimic din legile adevăratei democraţii. Haideţi cu mine în Rai doar câteva zile şi veţi descoperii soluţiile cele mai avantajoase.
- Dumnezeu ne poate da şi un împrumut nerambursabil? - grăi simandicoasă o fiţă cu o fustiţă de cel mult o palmă.
Ex-preşedintele eclipsat de reflexele tranfafirii ale picioarelor duduiţei, îşi puse mâna streaşină la ochi ca nu cumva să-l orbească şi-i răspunse binevoitor:
- Vă oferă gratis tot ce vă doreşte inima şi sufletul!
Auzind asemenea minune se repeziră cu ochii bulbucaţi de avaritate să-şi ia delegaţii.
- Au şi ştampilă ca să decontăm diurna? - întrebă curios un guvernant.
- E unul cu o pecete specială! - râse Ceauşescu.
Şi iată că şeful Cotrocenilor cu preaplecata lui slugă de la Palatul Victoriei cu şleahta de miniştrii şi parlamentari trecură dincolo de Moarte pe Tărâmul Eternităţii!
La Poarta Raiului îi aştepta un personaj cu barba neagră şi părul căzut pe umeri dar cu o figură sobră şi severă.
Deodată din adâncuri apăru val vârtej cu părul vâlvoi şi negru de supărare însuşi Scaraoschi în mână cu o furcă în flăcări.
- Ce faci Sfinte Petre, îmi goleşti vistieria? Ăştia sunt arvuniţii mei!
- Atunci, i-ai dacă-ţi aparţin! - tună stăpânul Porţii Raiului.
- Şi când ne întoarcem? - întrebă un politician.
- La Sfântul Aşteaptă! Asta era singura modalitate să scap poporul de urgia voastră!
În acel moment o ceată de diavoli îi înconjură şi împingându-i cu furcile îi aruncară în flăcările iadului!
- Sfinte Petre, mai am o doleanţă la tine. Lasă-mă să merg cu Nuţica pe pământ măcar un cincinal ca să salvez ţara de la dezastrul în care a fost târâtă.
- Această dorinţă nu ţi-o pot îndeplini! Ei i-au votat, ei să-şi plătească datoriile! 
Referinţă Bibliografică:
A ÎNVIAT CEAUŞESCU! / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1190, Anul IV, 04 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!