CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Ion Dorel Enache-Andreiaşi, Ultimile email-uri!...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aşa o fi G., poate să fie şi nevroza cum zici tu, o să văd săptămâna viitoare ce o să-mi zică doctorii când mă duc la spital, pentru că m-am hotărât. Ascultă o chestie, şi te rog să mă ierţi, eu te-am felicitat de Paşti, dar de Sf.Gheorghe n-am zis nimic pentru că, sincer, dacă nu am mai ieşit pe afară, nu mai aveam legătură cu realitatea...De aceea primeşti urarea de rigoare cu prilejulsărbătorii. Acum te las că a venit Sergiu pe la mine, a auzit că sunt bolnav şi u vreau să-l las singur prea mult timp, te rog iartă-mă. Mâine o să vorbim mai mult. 
  
23 aprile 2006 
  
Lasă, nu-ţi mai cere scuze pentru Georgiana, pentru că le-am transmis eu urările din partea ta, abia aseară când s-au întors. Acum fac oficiul de a-ţi întoarce reciproca şi, protocoalele fiind lămurite, ţin să te informez şi de amicul meu pe care îl cunoşti după câtă ştiinţă am, este fostul meu vecin care locuia deasupra mea şi care s-a mutat de vreo 12 ani în cartierul Chitila, la curte. Am mai stat de bârfă după ani şi nici nu ştiu când a trecut timpul şi sincer să fiu şi azi noapte m-am simţit mai bine în sensul că chiar dacă insomniile nu au dispărut am avut parte de linişte, nu mai m-au chinuit senzaţiile acelea ciudate. Apoi, vorba ta, mai e şi bătrâneţea, ce mai încolo şi-ncoace, am început să scârţâim şi nu prea mai avem remedii la îndemână. Mai tuşim, mai b...m, ne mai mişcăm cu încetinitorul, dar totuşi ne mişcăm, asta înseamnă că mai trăim şi ăsta e scopul, mulţumirea. Bucuria nedisimulată a fost întâlnirea cu Anamaria care, credeam, că după o săptămână, fixaţia ei pe mine a scăzut, dar ce vorbesc eu, prietene, să o fi văzut ce râdea, ce bucuroasă era că mă vede, o scumpete! G., eu mă retrag deocamdată. Te îmbrăţişez şi îţi zic numai bine, Dorel!  
  
25 aprile 2006 
  
Cum îţi ziceam acu'ntr-o zi, că în caz de situaţie severă o să chem salvarea să mă internez, ieri mi-am călcat pe inimă şi am acţionat în consecinţă, aşa că a venit Salvarea, dar nu m-a internat, mi-a făcut o injecţie de m-a liniştit şi după trei săptămâni am simţit şi eu binefacerile unui somn liniştit...Mi-a dat un tratament pentru care am plătit 800 de mii, şi din care am început deja să iau şi să simt o mică ameliorare şi deci să sper că am început s-o iau spre bine. Acum să stau, s-aştept, să am răbdare şi să văd cum acţionează... Şi să mai mă păstrez oleacă (!), să mai fac puţină umbră pământului, măcar până ajunge aia mică să-mi zică „tataie”! Tu deja le-ai auzit trilurile alor tăi, eu trebuie să mai aştept şi sincer să fiu sunt tare nerăbdător. De când a venit nu cam m-am băgat pe ea, am fost mai morocănos, din cauza bolii pe de o parte şi pe de alta mă gândeam şi la o oarecare molipsire pentru că nu ştiam ce am, sau mai bine zis cu ce se însoţeşte boala mea atât de vicleană într-un plan secundar cu ce am, dar doctorul mi-a spus cu nu este nici o legătură între una şi altele...Aşa că abia aştept să treacă la...jughinit! Deci, cum vezi, m-am mai întrema tpuţin, cu toate că sunt tare ameţit, dar sper ca după tratament să mă simt mai bine. Cu scrisul, nici eu după aproape două luni nu am mai pus un cuvânt pe hârtie, dar sper ca în curând să intru în pâine...O să te mai ţin la curent. Deci eu, prietene, acum mă retrag şi te îmbrăţişez cu dor, Dorel. 
  
26 aprile 2006 
  
Măi băiete, nici nu ştiu cu ce să mai încep, pe de o parte mă laud, pe alta îmi vine să-mi plâng în pumni, că nimic nu s-a ameliorat. Ieri după amiază, când tocmai venise Jeana de la muncă, am zis că o să mor nu alta, nu ştiu băi băiete ce mama dracului am, dar bine nu este. Uite, şi acum când îţi scriu sunt ameţit şi nu pot să mă comcentrez sub nicio formă, au venit trei salvări, medicamente mi-au dat fiecare diferit (pentru acelaşi diagnostic!) încât nu ştiu ce să cred, şi-or face efectul, sincer nu pot să-mi dau seama, o să mai aştept 2-3 zile să văd ce şi cum, dacă nu iau eu drumul spitalului, nu am încotro. Piciorul s-a făcut bine, calc ca lumea pe el dar problema este răul acesta indefinit şi nemaiîncercat până acum. Iau o căciulă de nasturi care m-au costat o groază, măcar să fie ceva de capul lor. Eu, G., nu prea mai pot să continui, crede-mă, aşa că te îmbrăţişez şi închei, cu speranţa că mă înţelegi şi mă ierţi...Dorel 
  
27 aprile 2006 
  
P.S. S-a dus la Domnul, la „Marele Anonim” cum considera să-I zică, în noaptea de 28 spre 29 aprilie a anului 2006, cu multe gânduri suspendate între cer şi pământ, rămase neînlănţuit meşteşugite pe cât ar fi vrut, cu mâhnirea de a nu-şi fi văzut „floarea bătrâneţii” din urmă strigându-l şi jucându-i pe genunchi, scumpa sa Anamaria. Cu regretul de a nu fi trecut pe sub „ninsoarea anilor” de mână cu aleasa inimii sale, Jeana, pentrua mai îmbătrâni împreună, cu fii lor Gigi şi Viorel...Boala lui, fibroză pulmonară, care s-a agravat pe parcursul câtorva ani...Fie-i ţărâna uşoară! 
  
Pe un petec de hârtie de dictando - o adresă de medic şi un telefon pe manşeta de sus - sunt aşezate cu mână tremurândă ultimele licăriri de gând, rânduri înghesuite, şterse, suprapuse şi reluate pentru a le închega coerent, o caligrafie căznită şi lăbărţată de care trebuia să se „ţină aproape”, fără să facă rabat condamnabil. Iată-le: 
  
„Înainte gândeam, când eram tânăr şi în putere, că pământul mă umbreşte pe mine. Acum, cu resemnare, îmi plec capul. Fac degeba umbră pământului!”... 
  
„Cum consider că misiunea mea pe pământ s-a încheiat într-un fel nu prea lăudabil, doar ceva neînsemnat şi netrebuitor mă mai întârzie şi mă ţine: de a lăsa alor mei, câtorva prieteni şi rude apropiate o palidă urmă a trecerii mele prin viaţă. Că n-am ştiut s-o preţuiesc, ce mai contează pentru mine!? Sau că am iubit viaţa şi n-am avut limpezimea şi instinctul de a-i fi cunoscut şi preţui darurile, de a le fi exprimat profund şi plastic pe cât aş fi vrut, ce importanţă ar mai putea avea!? Oh, Doamne!”... 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ion Dorel Enache-Andreiaşi, Ultimile email-uri!... / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 213, Anul I, 01 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!