CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Amintire >  
Autor: Ioana Moldovan         Ediţia nr. 847 din 26 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Ioana MOLDOVAN prezintă: SPECTACOL AL COMPANIEI DE TEATRU „PASSE-PARTOUT” / DAN PURIC:

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sâmbătă, 27 aprilie, ora 19.00, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani (nr. 53) COMPANIA DE TEATRU „PASSE-PARTOUT” - DAN PURIC şi Asociaţia „Artist Liber” vă invită la un spectacol emoţionant, construit ca un omagiu adus celor care s-au jertfit în una din cele mai triste şi negre epoci pe care am travestat-o ca neam şi ţară: 1944-1990.  
 
Având o distribuţie care numără 23 de actori, spectacolul regizat de Fineta Grigorescu cuprinde nouă scene în două tablouri, cu Prolog şi Epilog. Scenariul este inspirit din versuri semnate de: Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Andrei Ciurunga, Virgil Maxim, Aurel Dragodan, Petru Baciu, Mihai Văleanu, Demostene Andronescu, Corneliu Coposu şi Mihai Eminescu, mixate într-un spectacol total, care îmbină arta recitativă cu pantomime şi proiecţiile video.  
 
Spectacolul Testament a avut premiera în 4 aprilie 2012 şi este un produs artistic de o interdisciplinaritate care surprinde. Acolo unde justiţia şi politicul n-au reuşit să sancţioneze, teatrul devine tribuna de la care se face dreptate.  
 
Teatrul are mai multă putere în a fi critic decât orice media, iar acest spectacol cu o durată de o oră şi 15 minute este o veritabilă lecţie despre cei care şi-au închinat viaţa luptei pentru neam şi credinţă, devenind modele autentice pentru o generaţie aflată în derivă, crescută într-o perioadă de turbo-capitalism care cere individului o conduită darwinistă.  
 
„Teatrul ne antrenează obligaţiile etice”, spune Dan Puric. Spectacolul va fi urmat Gala Fundaţiei Aiud care va decerna Premiile „Demnitate Românească" celor care au suferit în temniţele comuniste şi au ţinut vie memoria unei generaţi de eroi români prin scrieri, poezie, marturisiri: Marcel Petrişor, Demostene Andronescu, Vasile Iamandi şi Nicolae Purcarea – toţi foşti deţinuţi şi autori de volume de memorialistică.  
 
Premiile „Gândire romanescă" vor fi acordate unor intelectuali tineri care au conservat şi au împărtăşit această memorie eroică generaţiilor de azi prin studii, reviste, lucrari şi proiecte cultural-istorice: Alin Mureşan pentru studiului Fenomenul Piteşti, Sorin Lavric pentru volumul Noica şi Mişcarea Legionară, Claudiu Târziu pentru editarea revistei Rost.  
 
La ceremonie vor fi prezeţi prof.univ.dr. Radu Iftimovici – premiat al Academiei Române, inventatorul Mircea Tudor - dublu laureat al marelui premiu la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva, prof. univ. dr. Ilie Bădescu şi alte peronalităţi de marcă ale culturii şi societăţii româneşti autentice.  
 
Fundaţia Aiud îl are ca director pe dr. Pavel Chirila, iar ca preşedinte pe Dan Puric.  
 
Pentru rezervări şi bilete:  
 
0213158980  
 
0761319819  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ioana MOLDOVAN prezintă: SPECTACOL AL COMPANIEI DE TEATRU „PASSE-PARTOUT” / DAN PURIC: TESTAMENT PENTRU MEMORIE ŞI NEUITARE / Ioana Moldovan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 847, Anul III, 26 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Moldovan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Moldovan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!