CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Ioana Moldovan         Ediţia nr. 811 din 21 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Ioana MOLDOVAN - CARTEA „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” A FOST LANSATĂ LA BUCUREŞTI !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Miercuri, 20 martie, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti a avut loc lansarea volumului „Cipru – corolă de lumină vie” al autoarei Georgeta Resteman, apărut la Editura Anamarol. Autoarea se află la a patra carte publicată, celelalte trei fiind volume de poezie.  
 
Costin Georgescu, fostul ambasador al României în Cipru (2001 - 2004) a fost primul vorbitor la lansarea cărţii, subliniind importanţa unui asemenea volum pentru bune relaţii româno-cipriote, dar şi pentru comunitatea românească de acolo care numără în jur de 40.000 de oameni. Au vorbit despre carte şi despre activitatea scriitoricească a Georgetei Minodora Resteman dramaturgul Emil Lungeanu, director adjunct al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, scriitoarea Rodica Elena Lupu, director al Editurii Anamarol, profesorul George Potra, Preşedintele Fundaţiei Titulescu, poetul Radu Cârneci, Veronica Ivanov, redactor şef al ziarului românesc din Cipru RO-MANIA, scriitori şi reprezentanţi media prezenţi la eveniment.  
 
Cartea este un interesant colaj de material documentar istoric, cultural şi jurnal de călătorie, care prezintă minunata insulă CIPRU – a treia ca mărime din Marea Mediterană – din perspectiva călătorului fascinat de o lume vegetală mediterană descoperită într-o zi de februarie 2011, când încă Bucureştiul era acoperit de zăpadă şi frig.  
 
De la specialităţile culinare ale locului, la biserici şi mănăstiri ortodoxe, tensiunile turco-cipriote, siturile UNESCO şi bazele militare britanice, fiecare element este analizat şi prezentat firesc, între realitate şi legendă, compunând un puzzle a cărui imagine de ansamblu te cheamă. Descrierile atent detaliate invită la călătorie şi descoperirea acestui paradis aflat la îndemână, la o distanţă de un zbor low-cost de România.  
 
Autoarea a dedicat cartea fiicei sale, Mădălina Andreea, care de câţiva ani lucrează şi locuieşte în Cipru, motiv pentru care autoarea Georgeta Resteman a încercat să se împrietenească cu ţara care i-a adoptat fiica.  
 
Ioana MOLDOVAN  
Bucureşti  
21 martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ioana MOLDOVAN - CARTEA „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” A FOST LANSATĂ LA BUCUREŞTI ! / Ioana Moldovan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 811, Anul III, 21 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Moldovan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Moldovan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!