CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Ioana Mateaş         Ediţia nr. 502 din 16 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Ioana MATEAŞ - TRECUTUL ŞI PREZENTUL ASISTENŢEI MEDICALE ORĂDENE – HALATE ALBE PREMIATE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Teatrul Regina Maria a fost, pentru o seară, locul de întâlnire al asistenţilor medicali şi al medicilor participanţi la conferinţa internaţională „Trecutul şi Prezentul Asistenţei Medicale Orădene”, veniţi să asiste la decernarea premiilor „Carol Mozes” şi „Dr. Marta Buteanu”, acordate pentru rezultate deosebite în asistenţa medicală, respectiv pentru contribuţia la sistemul medical din Oradea.  
 
Timp de două zile, vineri, 11 mai, şi sâmbătă, 12 mai, la Hotelul Ramada din Oradea s-a desfăşurat conferinţa internaţională „Trecutul şi Prezentul Asistenţei Medicale Orădene", prin care s-a dorit închegarea unui parteneriat între consiliile locale, spitale, Universitatea din Oradea, Colegiul Medicilor şi al Farmaciştilor, în scopul de a face faţă concurenţei care va apărea pe piaţa medicală odată cu liberalizarea serviciilor medicale prevăzute în Noua Lege a Sănătăţii. La conferinţă au participat peste 220 de persoane, dintre care 120 de doctori şi 100 de asistenţi medicali. Cea mai mare parte a lucrărilor au avut loc la Hotelul Ramada, însă sesiuni ştiinţifice au fost susţinute şi la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" şi la Centrul de Transfuzie Saguină.  
 
Conferinţa internaţională s-a încheiat sâmbătă seara, de Ziua Mondială a Asistenţei Medicale, la Teatrul Regina Maria, unde au fost decernate premiile „Mozes” pentru rezultate deosebite în asistenţa medicală. Premiul a fost înfiinţat anul trecut la iniţiativa Fundaţiei Partium şi a senatoului Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, acesta din urmă fiind prezent la ceremonie. „Dacă anul trecut a fost un început de drum, acum putem vorbi deja de o tradiţie", a afirmat Cseke, referindu-se la faptul că este al doilea an în care se acordă acest premiu. La eveniment a fost prezent şi fiul doctorului Mozes Carol (cel care a dat numele premiului) - dr. Gabriel Mozes, venit special de la Israel pentru a participa la această manifestare. El le-a vorbit, cu multă emoţie, celor prezenţi despre tatăl său, care a fost medic diagnostician de excepţie şi un profesor cu simţ pedagogic înăscut, fiind promotorul învăţământului sanitar bihorean.  
 
Premiul pentru întreaga carieră i-a revenit asist. Lelia Andru, din Oradea, care a fost îndrumătoare pentru 40 de generaţii de asistenţi medicali care au trecut la Şcoala postliceală „Dr. Carol Mozes". De asemenea, au mai primit premiul „Mozes” următoarele: Rodica Bunuşiu - asistentă şefă la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Oradea, Nagy Anna Ecaterina - asistentă la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, asist. Bihari Irma - din Borş, asist. Peter Piroska Eva - Marghita, Gozner Ecaterina - asistentă şefă la Blocul Operator de la Ginecologie din Spitalul Judeţean Satu Mare.  
 
S-a mai acordat premiul „Dr. Marta Buteanu”, decernat pentru prima dată, care recompensează contribuţia la sistemul medical din Oradea. Premianţii au fost: prof. dr. docent Ioan Pop de Popa, fondatorul chirurgiei cardiovasculare din România, dr. Paulina Elena Mircea, dr. Anemarie Zadler şi dr. Nicoară Sasu. Manifestarea a fost organizată de Fundaţia pentru Sănătate, în colaborare cu Universitatea din Oradea - Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor din Românoia, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.  
 
Ioana MATEAŞ  
Ziarul Crişana  
Oradea  
16 mai 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ioana MATEAŞ - TRECUTUL ŞI PREZENTUL ASISTENŢEI MEDICALE ORĂDENE – HALATE ALBE PREMIATE / Ioana Mateaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 502, Anul II, 16 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ioana Mateaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Mateaş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!