CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: Ioan Diţu         Ediţia nr. 904 din 22 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Ioan DIŢU - VIVID SYDNEY FESTIVAL 2013
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca în fiecare an, din 2009, în Sydney, la sfârşitul lunii mai şi începutul lui iunie, se desfăşoară „Vivid Sydney Festival". În această perioadă Opera House, alte edificii publice şi locuri din City, sunt iluminate în mod deosebit.  
 
Dacă la început schimbarea culorilor şi imaginilor se făcea la intervale convenabile, de la an la an, această schimbare a devenit din ce în ce mai rapidă. Cu aparatele foto de amatori este mai greu să obti imagini clare. Am reuşit şi în acest an să ajung la Circular Quay unde se află Opera House şi Harbour Bridge, pentru a vedea acest eveniment.  
 
De asemenea, în altă seară am fost şi la Darling Harbour. Acolo au introdus ceva nou. Jocuri de lumini şi apă, toate însoţite şi de melodii. Mi-am reamintit din anii fragezi ai copilăriei, când mă minunam de fântâna din milocul lacului din Cişmigiu. Aici, totul se desfăşoară la o scară mult mai mare. Se folosesc tehnologii noi, care în aceea vreme nu existau. Atunci m-am bucurat mai mult, datorită vârstei pe care o aveam. Era şi ceva nou la acea vreme, când pe multe străzi şi la numeroase case, nu exista lumină electrică.  
 
Am selectat câteva imagini culese cu acest prilej.  
 
Ioan DIŢU  
Sydney, Australia  
iunie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ioan DIŢU - VIVID SYDNEY FESTIVAL 2013 / Ioan Diţu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 904, Anul III, 22 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioan Diţu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Diţu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!